Kulüp yöneticilerinin de katıldığı imza töreninde konuşan Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, geçen hafta Akhisar Belediyespor maçından sonra teknik direktör Nurullah Sağlam ile karşılıklı görüşerek yollarını ayırdıklarını söyledi. Kahramanlı, "Nurullah Sağlam'ın Mersin'e, Mersin İdmanyurdu'na çok büyük katkıları oldu. Emeklerinden dolayı Sağlam'a teşekkür ediyor, bundan sonraki hayatında kendisine başarı diliyoruz" dedi. Yönetim kurulunun yaptığı olağanüstü toplantıda durum değerlendirmesi yaptığını anlatan Kahramanlı, şöyle konuştu:

"Listede görüşebileceğimiz çok teknik direktör vardı. Bunlardan 3 arkadaşımızı seçtik. Giray Bulak ilk sıradaydı. Diğer arkadaşlarla sadece birkaç telefon görüşmemiz oldu. Sonrasında Giray Bulak ile İstanbul'da bir araya geldik. 'Mersin'e gelmeyi düşünür müsünüz?' diye sorduk. Olumlu cevap verdi. 'Öncelikle Mersin İdmanyurdu ile neler yapabiliriz?' konusunu kendisi ile konuştuk. Gelecek-gidecek futbolcular, tesisler, altyapı gibi konuları görüşerek bir durum değerlendirmesi yaptık. Bugün de sözleşmeyi imzaladık. Mersin ve Mersinliler'e hayırlı uğurlu olsun. Ben ve arkadaşlarım hocamızın arkasındayız ve öyle umuyorum ki, kendisi ile birlikte burada büyük başarılara imza atacağız." 

"ÇOK MUTLUYUM"

Teknik direktör Giray Bulak ise, Mersin'de bulunduğu ve Mersin İdmanyurdu ile çalıştığı için büyük mutluluk duyduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Başkan Ali Kahramanlı ile yaptığım görüşmede, Trabzonspor'dan müsaade alarak buraya gelebileceğimi söyledim. Mersin İdmanyurdu'na önemli katkılarda bulunan meslektaşım, kardeşim, bulunduğumuz kurslarda benim partnerim olan Nurullah Sağlam'a da teşekkür ediyorum. Buraya büyük hizmetler yaptı. Mersin İdmanyurdu'nu çok önemli yere taşıdı. Tabii burada kulüp başkanının da çok büyük gayret ve destekleri oldu. Biz de Mersin İdmanyurdu'nu çok daha iyi yerlere getireceğiz. Bugün itibariyle bulunduğumuz konum bize çok yakışan bir yer değil. El birliği ile hep beraber çok daha fazla çalışarak, çok daha fazla emek sarf ederek, çok daha iyi noktalara getireceğiz. Başkanımız Ali Kahramanlı ve yönetim kuruluna ekibim adına teşekkür ediyorum."

Konuşması ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Giray Bulak, "Yeni oyuncular düşünüyor musunuz?" sorusuna, "Aşağı yukarı bir belirleme yaptık. Bugün kupa, pazar günü de lig maçı var. Bu iki maçta zaten takımın tamamını görmüş olacağız. Daha önce gördüğümüz, bildiğimiz bir kadro. Yardımcılarımla birlikte durum değerlendirmesi yapacağız. Ekonomimiz de buna müsaade ettiği süre içinde takviyelerimizi yapacağız"  yanıtını verdi.

Bulak, Trabzonspor ile hiçbir sorun olmadığını, Asbaşkan Nevzat Bey (Şakar), Şenol Hoca (Güneş) ile görüştüm. Sadece Başkanımızla görüşemedim. Çok yoğun iş temposu vardı, o yüzden görüşemedim. Trabzonspor veya başka kulüple kırgınlığımız olmaz. Bizler profesyoneliz, spor dünyasının emekçileriyiz. Şimdi ikinci evimiz burası, insanın evinde kırgınlık olmaz" diye konuştu.

Giray Bulak, açıklamalarının ardından kendisini 1.5 yıllığını kırmızı lacivertli renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladı.


Mİ(AP/AÖ) FOTOĞRAF