Macit Özcan Spor Kompleksi'nde, teknik direktör Nurullah Sağlam nezaretinde yağmurlu havaya rağmen antrenmanlarını sürdüren kırmızı lacivertli futbolcuların, oldukça hırslı oldukları gözlendi. Düz koşu ile antrenmana başlayan futbolcular, ardından kondisyon ağırlıklı çalışma yaptı.

Teknik direktör Nurullah Sağlam, antrenman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Fenerbahçe deplasmanının, gerçekten zor bir maç olacağını belirterek, "Ama bizi düşündüren deplasmanın zorluğundan önce kendi içimizdeki eksiklikler. Bu bizi sıkıntıya sokuyor. Zaten bu sıkıntı da nihayetinde özellikle gol bölgesine yansıyor. Bir de bunlara kolay gol yeme zaafı eklenince maalesef böyle bir tablo ortaya çıkıyor. Ama ben bu sürecin içinden en kısa zamanda çıkacağımıza inanıyorum. Özellikle bunun böyle anlamlı bir maçta olması da bizi sevindirecek. Oraya iyi mücadele etmeye ve istediğimiz sonucu almaya gidiyoruz" dedi.

Yeni transferler Delev ve Bueno'dan bu kadar kısa sürede yüksek peformans beklemenin çok da doğru olmayacağını kaydeden Sağlam, "Ama şu anda ikisi de takıma katkı sağlıyor. Ben zaman içinde iyi olacağını düşünüyorum. Özellikle biz şu an Delev'i çok iyi tanımıyoruz. Takım olarak bizim onu tanımaya gitmemiz lazım, ona adepta olmalıyız. Çünkü onun farklı özellikleri var. Onu, istediği toplarla buluşturmak yapmamız gereken bir yol olmalı" diye konuştu.

NOBRE'NİN FENERBAHÇE MAÇINA YETİŞMESİNİ BEKLEMİYORUZ

Kayserispor maçında sakatlanan Nobre'nin durumu ile ilgili de bilgi veren Sağlam, şöyle devam etti:

"Nobre'nin sakatlığı konusunda bir sıkıntı var. Doktora gönderdik. Çekilecek olan MR sonucu her şey belli olacak. Şu an sağlıklı gözükmüyor. Maça çok kısa bir süre var. Bu kadar kısa sürede toparlanmasını çok beklemiyoruz açıkçası."

Gazetecilerin 'istifa kararı' ile ilgili sorusunu da yanıtlayan Sağlam, "İstifa kararımın arkasındaki asıl neden şu; 5 maçtan beri puan alamayan bir takım var. Bunun bir sorumlusu olması gerek. Ben de bu sorumluluğu kendimde buldum. Eksiklikler, sakatlıklar şartlar ne olursa olsun 5 maç 'sıfır' çeken bir takımın teknik adamı hiçbir şey olmamış gibi duramazdı. Ben de durmadım ve istifa kararı almıştım, eşyalarımı bile toplamıştım, gidiyordum. Ama daha sonra bütün oynayan, oynamayan 25 oyuncum odaya geldi. Bunu kabul etmediklerini, onları bırakmamamı söylediler. Aynı şekilde Kulüp Başkanı 'Bu yola beraber çıktık, eğer beni yarı yolda bırakmak, beni satmak sana yakışıyorsa git' dedi. Tabi bu da benim için ağır oldu gerçekten. Dolayısıyla bugüne kadar her söylediğimizi yapan ve arkamızda duran bir başkana sırtımızı çevirmek istemedik" diye konuştu.

Futbolculara ceza verilip verilmeyeceği yönündeki bir soruyu da cevaplandıran Sağlam, "Ödülün olduğu yerde ceza da olacak. Ama şu ortamda cezanın caydırıcı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bu günden sonra farklı bir ortam ve farklı bir atmosfer oluşacağını düşünüyorum" dedi.

Futbolcuların da bu kötü durumdan dolayı sorumluluk duyduklarını hatırlatan Sağlam, "Herkesin kapısının önünü süpürmesi güzel bir şey. Mutlaka burada bir başarısızlık varsa hepimiz sorumluyuz. Bunun farkında olunması iyi bir şey" şeklinde konuştu.