Meireles cezasını bize kestiler

Meireles cezasını bize kestiler

“Fenerbahçeli futbolcunun cezasından indirilen 7 maçlık cezanın 3 adedini Galatasaray, 4’ünü ise Trabzonspor Başkanları’na paylaştırmışlar. Böylece zedelenen prestijlerini kurtarmaya çalışmışlar.”

TÜRK futbolunu sarsan demeç savaşlarındaki açıklamalarından dolayı 21 gün hak mahrumiyeti cezası alan Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, PFDK’ya ateş püskürdü.
Sarı kırmızılılar, Fenerbahçeli Meireles’in 11 maçlık cezasının Tahkim Kurulu tarafından 4 maça düşürülmesi üzerine resmi internet sitelerinden “Tarihi kara leke” başlıklı bir bildiri yayımlamıştı. TFF’ye sert eleştiriler getiren bu açıklama üzerine G.Saray Kulübü’ne 50 bin TL, Başkan Aysal’a da 21 günlük ceza gelmişti. Trabzonspor Başkanı Sadri Şener de 30 günle cezalandırılmıştı.
İşte önceki gün açıklanan bu cezalar Ünal Aysal’ı fazlasıyla kızdırdı.

ÖLÇÜP BİÇİP KARAR ALMIŞLAR

SARI kırmızılıların başkanı, tepkisini yine Hürriyet aracılığıyla dile getirdi. Aysal, karşı karşıya kaldıkları bu cezayı nasıl değerlendirdiğini sormamız üzerine,  “Bence PFDK bu kararı almadan önce belli ki uzun uzadıya ölçüp biçmiş” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:
“Tahkim Kurulu tarafından Meireles’in cezasından indirilen 7 maçlık menin 3 adedini Galatasaray, diğer 4’ünü ise Trabzonspor Başkanlarına paylaştırmışlar. Böylece zedelenen prestijlerini kurtarmaya çalışmışlar.”

TAHKİM’E GİTMEM, ÇÜNKÜ...

G.SARAY Başkanı Ünal Aysal, buna karşılık aldığı cezaya Tahkim Kurulu’na başvurarak itirazda bulunmayacağını dile getirirken de önemli bir açıklamanın daha altına imza attı:
“Bu durumda ve artık bu işin çivisi iyice çıktığına göre biz Galatasaray olarak, tarafsızlığını ciddi ölçüde yitirmiş bu Tahkim Kurulu’na bir müracaatta bulunmama kararı aldık. Zira böyle bir kararı alırsak, bu defa da bize verilen cezaları başka masum kişilere dağıtırlar endişesi taşıyoruz.”