İmza töreni Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleşirken konuşmasına "Belki Türkiye'ye birkaç sene önce gelmeliydim" sözleriyle başlayan Mircea Lucescu, "4 sene boyuncu burada hem Beşiktaş'ta hem de Galatasaray'la önemli dönemler geçirdik. Ukrayna'da özel arkadaşlar edindim, iyi başarılar kazandım. Federasyon'la ilk defa temasa geçtik. Tekliflerini kabul ettim. Bundan önce Galatasaray ve Beşiktaş'la temaslarım olmuştu. Federasyonla ilk kez temasa geçtim ve gelen teklifi kabul ettim" dedi.

Siyasi durumlardan dolayı Ukrayna'yı terk etmek zorunda kaldığını ve Zenit'e gitmeye karar verdiğini söyleyen Lucescu sözlerine, "Geçen sezon çok iyi bir sezon geçirmedik Zenit'te. Ardından başkan bir şeyleri değiştirmek istedi. Bir buçuk ay düşündüm ve evde duramayacağımı, çalışmam gerektiğine karar verdim. Galatasaray'ın başkan yardımcısı Bükreş'e gelerek bana sportif direktörlük teklifinde bulundu, kabul etmedim. Galatasaray Bükreş'e yeniden geldi, bu pozisyonda çalışmayacağımı kendilerine ilettim" diye devam etti.

31 Temmuz'da başkanla telefon görüşmesi gerçekleştirdik ve Türkiye Milli Takım teknik direktörlüğü için teklif yaptı. Ayın birinde Galatasaraylı yöneticiler yeniden gelerek bana teknik direktörlük için teklif yaptılar. Ayın birinde Dursun Özbek'e TFF'nin teknik direktörlük teklifini kabul ettiğimi söyledim. Ali Dürüst ile Galatasaray'da, Yıldırım Demirören'le Beşiktaş'ta çalışma şansı bulmuştum. Bu teklifi kabul etmemde Türkiye'ye olan sevgim ve Türk taraftarlara olan sevgimin büyük payı var.

Yıldırım Demirören'den Fatih Terim'e teşekkür

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demiören, Fatih Terim'e bugüne kadar verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Kariyerinde 35 kupası olan bir hocayla çalışmak beni ve ekibimi gururlandırıyor. Hocamızla 13 yıl evvel çalışacaktık, kısmet bugüneymiş. Teklifi kabul ettiği için dostum Lucescu'ya teşekkür ediyorum" dedi.