‘Büyük bir olaydı’

Fenerbahçe kafilesine yapılan saldırı sonrası teknik direktör İsmail Kartal’ı ilk arayanlardan olan Dünya Şampiyonu Almanya’nın teknik direktörü Löw, bu kez soluğu İstanbul’da aldı. Eski çalışma arkadaşı ve dostu Kartal’a ‘geçmiş olsun’ dileklerini bu defa yüzyüze ileten Alman hoca, Boğaz’daki buluşmada, “Büyük bir olay atlattınız. Bunu aşıp tekrar futbola dönmeniz çok önemli. Bu sadece Fenerbahçe’ye değil, Türk futboluna darbedir” dedi.

Yıldırım’a mesaj yolladı

Löw yemekte, şampiyonluk yarışındaki rengini de bir kez daha ortaya koydu. En büyük arzusunun Fenerbahçe’nin şampiyonluğu olduğunu söyleyen Almanlar’ın efsane ismi, “İsmail Kartal hem iyi bir dost hem de iyi bir teknik adam. Bu işi başarıp şampiyon olacaktır. Ancak ben şampiyonluğu kaybetse bile yönetimin onunla devam etmesi gerektiğine inanıyorum” yorumlarını yaptı.

‘Sıradaki, şampiyonluk yemeği’

‘Türk Dostu’ olarak da anılan Löw, “İsmail (Kartal) ile uzun zamandır görüşmek istiyordum. Güzel bir fırsat oldu. Türkiye benim ikinci vatanım. Burada dostlarım, Almanya’da da Türk arkadaşım var. Fenerbahçe’nin yeri de hayatımda hep farklı, çok güzel anılarım söz konusu” dedi ve finali şöyle yaptı: Umarım bir sonraki yemeğimizde Fenerbahçe’nin şampiyonluğunu kutlarız.