Neslihan Kavas, Londra Excel Arena'da yapılan final maçında de Çinli Lina Lei ile karşılaştı. Kavas ilk üç sette 8-11, 11-8, 11-7'lik sonuçlarla 2-1 öne geçti. Dördüncü seti rakibine 11-5 kaptıran Kavas son seti ise 11-7 kaybetti.

Çinli rakibine 3-2 yenilerek ikinci olup Türkiye'ye gümüş madalya kazandıran Neslihan Kavas'ın Eskişehir'in Kırmızıtoprak Mahallesi Altan Sokak'ta oturan annesi Fevziye Kavas kızının final maçında evlerine gelen Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, Spor Şube Müdürü Mithat Mutu, Basın Sorumlusu Kaya Bilge, yakınları ve komşularıyla birlikte evlerindeki televizyondan izledi. Anne Fevziye Kavas maç başlarken kızı için dua okudu. Evdekiler maçı izlerken Neslihan Kavas'ı alkışladı.

Kızının altın madalyayı kaçırdığını ifade eden anne Fevziye Kavas gümüş madalya kazanmasına da çok sevindiğini söyledi. Fevziye Kavas şöyle konuştu: "Kızımın final oynaması bizim için çok büyük bir sürprizdi. Yani çok mutluyuz, gururluyuz. Yavrumla gurur duyuyorum. Türkiye'mize gümüş madalya kazandırdı. 2008'deki Pekin Olimpiyatları'nda üçüncülüğü elde ederek bronz madalya kazanmıştı. Şimdi 2012 yılında gümüş, inşallah 2016 olimpiyatlarında da altın kazanır. Aslında bu maçı alabilirdi, ama kızım çok heyecanlı. Çok terleyen biri, sürekli havluyla terini sildi. Yani nasip böyleymiş. Bu da çok güzel çok duygu verici bir şey."

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy da "Neslihan'ın bu başarısı Eskişehir'de engellilerin spora yönelik faaliyetlerinin artmasına ve başarı kazanmalarına örnek olacak. Neslihan altın madalyaya yaklaşmışken gümüş madalya aldı. Gümüş madalyayı kazanmak artık bizi kesmiyor. Altın madalya istiyoruz. 2016 yılında yapılacak olan olimpiyatta Neslihan'dan altın bekliyoruz" dedi.

Eskişehir Valisi kadir Koçdemir de anne Fevziye Kavas'ı telefonla arayarak tebrik etti ve kızının başarılarının devamını diledi.

 

EK (EK/RT)