Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Limassol engelini aşarak hem Avrupa Ligi’nde üst turu garantilemek, hem de üzerindeki baskıyı ortadan kaldırmak istiyor. Oyuncuları ile bir toplantı yapan Kocaman önlerindeki üç maçın yol haritalarını belirleyeceğini söyledi



 Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, galibiyet halinde UEFA Avrupa Ligi’nde gruptan çıkmayı büyük oranda garantileyecekleri Limassol maçını dönüm noktası olarak görüyor.
Bu sezon önce Süper Kupa’yı kaybeden, ardından Şampiyonlar Ligi hedefinden sapan, kötü lig performansına Alex de Souza krizini de ekleyen Kocaman, UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna devam ederek üzerindeki baskıyı azaltmak ve teknik adamlığına yönelik tartışmaları artık bitirmek istiyor.
Camiaya Avrupa’da başarı sözü veren sarı-lacivertli ekibin çalıştırıcısı, Limasol zaferinin önlerini bir hayli açacağını düşünerek bu konuda oyuncularını uyardı.
Siyasi konum itibarı ile belki de sezonun en zor deplasmanına çıkacak futbolcularına kulübün ve kendisinin içinde bulunduğu dönemi bir kez daha hatırlatan Aykut Kocaman, saha sonuçlarının geleceklerini tayin edeceğini, her başarısızlığın huzurlarını biraz daha kaçıracağını belirtti.

Topal ve Yobo umudu
Eksiklere rağmen Limassol önünde M.Gladbach maçındaki arzu ve kararlılığı herkeste görmek istediğinin altını çizen Kocaman, “Evet yorucu, ağır bir dönemden geçiyoruz. Üst üste zor maçlar oynadık. Ancak Limassol, Antalyaspor ve Akhisarspor karşılaşmaları bizim nerelere doğru koşacağımızı gösterecek, yol haritamız olacak. Bu periyodu hasarsız geçmeliyiz” ifadelerini kullandı.
Bu arada Limassol maçının hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe’de Gökhan’ın düzelmesi sevinç yaratırken, Yobo ve Mehmet Topal’ın da oynama olasılığı belirdi. Teknik Direktör Aykut Kocaman, Limassol takımının son maçlarını da izlettiği dünkü çalışmada oyuncularına rakibi yenmenin yollarını anlattı, dikkat etmeleri gereken unsurları dile getirdi.
Fenerbahçe bugün saat 12.00’de Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkacak olan Yunan Olimpic Havayollarına ait özel bir uçakla önce Rodos Adası’na gidecek, oradan da Larnaka Havalimanı’na inip kara yolu ile kamp yapacağı otele geçecek.