Leicester Üniversitesi'nin takımın maçlarını oynadığı King Power Stadı yakınlarına yerleştirdiği sismometreler, 0.3 büyüklüğünde depremlerin stadyum çevresinde hissedildiğini gösteriyor.

Sarsıntıya, Şubat ayında Leonardo Ulloa'nın Norwich'e son dakikada attığı golün sebep olduğu belirtiliyor.

Ama Leicesterlılar depremlere takımın golcü oyuncusu Jamie Vardy'nin adını vermiş. Artık maç günleri stadyum çevresinde yaşanan mini depremlere 'Vardy depremi' deniyor.

İngiltere Jeoloji Araştırmaları Merkezi'nden bir grup öğrenci, stadyuma 500 metre uzaklıktaki bir ilkokula sismometreler yerleştirdi. Amaç dünyanın farklı yerlerindeki irili ufaklı depremleri gözlemlemekti.

Ancak Araştırma Merkezi direktörlerinden Paul Denton, Paul Denton maç günlerinde sarsıntılarda bir farklılık olup olmayacağını merak ederek Leicester'daki sismometreleri özel takibe aldı.

Denton, "Sismometrelerimiz aslında şehrin rugby takımı Leicester Tigers'ın stadına daha yakın. Oradan daha ümitliydik ama bir şey çıkmadı" diyor.

"Ortada futbolun doğasıyla alakalı bir durum var. Büyük bir gerilimin üstüne 4 ya da 5 saniyelik büyülü bir an yaşanıyor ve olanlar oluyor" diyen Denton, "Leicester örneğinde o büyülü an 89'uncu dakikada geldi. Maç artık bitmiş sayılırdı. Bir anda 30 bin kişi birden ayaklanınca ortaya inanılmaz bir enerji açığa çıkmış" sözleriyle son dakika golünün jeolojik etkilerini anlatıyor.

Denton'un yeni amacı, Leicester taraftarının 'Vardy depremi' ile diğer takımların stadyumlarındaki mini depremleri kıyaslamak.

Premier Lig'de bu yıl sürpriz bir çıkış yakalayan Leicester, en yakın rakibinden 5 puan farkla ligin zirvesinde. Sezonun bitmesine ise 9 maç kaldı.

Jeoloji bölümü öğrencileri, Leicester'ın kendi evinde oynadığı maçları takibe devam edecek ve @VardyQuake Twitter hesabından gelişmeleri aktaracak.