Tüyler diken diken

ABD'de 71 bin izleyici yılın spor olayı olan 51. Super Bowl müsabakası için Houston'da bulunan NRG stadyumunda heyecanla bekledi. New England Patriots ve Atlanta Falcons takımları görkemli bir atmosfer ve gürültülü tezahüratlar altında sahaya ayak bastı. Falcons başlangıçta rakibine göre daha ateşliydi.

Şov devam ediyor

Başlarda epey silik bir oyun sergileyen Devonta Freeman'ın kafasında aslında başka bir şey vardı: Sayısız geçen ilk çeyreğin ardından kale çizgisi ilk kez geçildi ve Falcons runningback'i Freeman sayıyı yerde kayarak kutladı. Kutlaması görülmeye değerdi!

Çok basit

Aslında her şey çok basitti: Robert Alford quarterback Tom Brady'nin verdiği oldukça kötü pası iyi değerlendirip topu çaldı ve sayı çizgisini geçmeyi başardı. Patriots'tan bir karşı atak geldi mi peki? Henüz hayır.

Dengeleme hamlesi

Şov mu demeç mi? Lady Gaga heyecanla beklenen devre arası gösterisinde her ikisine de imza atmayı başardı. Göz kamaştıran bir şov sergileyen Lady Gaga bölünmüş Amerikan toplumuna birlik olma çağrısı yaptı ve "This Land Is Your Land" (Bu Ülke Senin Ülken) ve "God Bless America" (Tanrı Amerika’yı Kutsasın) şarkılarını söyledi. Şarkıcı Donald Trump'a açık bir eleştirideyse bulunmadı.

Brady ailesi

İyi bir ruh hali! Top model Gisele Bündchen ve kızı Vivian Brady koca ve babaları Tom'un zaferini büyük bir sevinçle kutladılar. Televizyon kameraları maç boyunca ikilinin locasına sık sık zoom yaptı. Ailenin sevinci maç sonunda da çimlerin üzerine taşındı.

Ayakta kalan adam

Pas vermeye sık sık tereddüt eden 12 numaralı Tom Brady maç boyunca birçok kez top çaldı. Brady'nin bir yanı da alışılmışın dışında fazla hata yapıyor olması, ama bu durum Brady'nin oyunun en iyi oyuncularından biri olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Oyunu çeviren de bizzat Tom Brady'nin ta kendisiydi.

Hakimiyet

Tom Brady takım arkadaşlarıyla birlikte eşi benzeri görülmemiş bir geri dönüşe imza atarak 34:28'lik skorla kariyerinin beşinci Super Bowl şampiyonluğunu yaşadı ve Patriots'ın özel pozisyonunu sağlamlaştırdı. Patriots şu anda NFL'in açık ara en iyi takımı ve takımın pazar değeri 3.4 milyar dolar civarında.