Takımın kamp yaptığı Münih’ten ayrılarak İngiltere’ye geçen Başkan Sadri Şener’in Kolo Toure için girişimlerini sıklaştırdığı öğrenildi. Manchester City’de forma şansı azalan Fildişi Sahilli yıldızı kadrosuna katmak için 3.5 – 4 milyon euroya yakın bir parayı gözden çıkaran Şener, 31 yaşındaki oyuncuya da yıllık 1.5 milyon euro teklif edecek. Kolo Toure’yi ikna etmek için milli takımdan arkadaşı Didier Zokora’nın da devreye girdiği belirtildi. Trabzonspor’daki şartları Toure’ye anlatan Zokora’nın, Trabzon’un futbol oynamak için ideal bir yer olduğu konusunda da güvence verdiği öğrenildi. Toure’nin ayrıca takımın diğer Fildişi Sahilli oyuncusu Sol Bamba ile de bir görüşme yapacağı belirtildi.

TRABZONSPOR SAHAYA ÇIKIYOR

Trabzonspor, Almanya kampındaki ikinci hazırlık maçında yarın TSİ 19.30’da bu sezon Bundesliga’ya yükselen Greuther Fürth ile karşılaşacak. Kamp yapılan Lohof’a 70 kilometre uzaklıktaki Rosenheim kentindeki Jahn Stadyumu’nda oynanacak karşılaşmaya Türk seyirciler de alınacak.

SON MAÇIN YERİ DEĞİŞTİ

Bu arada Trabzonspor’un Almanya kampındaki son hazırlık maçının yeri değişti. 4 Ağustos Cumartesi günü İngiliz Premiere Lig ekiplerinden Queens Park Rangers ile oynanacak maçın daha önce antrenmanların yapıldığı Hans Bayer Stadyumu’nda oynanacağı açıklanmıştı. Ancak stadyumun güvenlik önlemi için yetersiz görülmesi üzerine maçın TSİ 19.30'da Aindlig kentindeki TSV Aindling Stadyumu'nda oynanmasına karar verildi.

SAPARA’YA DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI

Trabzonspor’un Slovak oyuncusu Marek Sapara'ya Münih kampında sürpriz doğum günü partisi yapıldı. Dün akşam yemeğinin ardından kamp yapılan otelin restoranında gerçekleştirilen doğum günü kutlamasında 30 yaşına giren Sapara kendisi için hazırlanan pastayı mumlarını üfleyerek kesti. Sapara, tören sırasında yaptığı kısa konuşmada "Dileğim bu mutluluğun sezon sonuna kadar sürüp yenilerini de beraberinde getirmesi" ifadesini kullandı.

SABAH ANTRENMANINDA ÖZEL ÇALIŞMA

Trabzonspor, Almanya kampındaki hazırlıklarını bu sabah yaptığı antrenmanla sürdürdü. Dedesinin cenazesi için Türkiye’ye giden Olcan’ın katılmadığı antrenman ısınmayla başladı. Koordinasyon bölümünün ardından şut ve kısa mesafede tempolu yan top çalışması yapıldı. Antrenmanın son bölümünde ise Soner, Adrian, Colman ve Volkan frikik, Adrian, Emre ve Vittek ise kenar ortalara vuruş çalıştılar. Bir süredir hastalığı nedeniyle idmanlara katılamayan Cech ise aşırı güneş nedeniyle idman sahasına gelmeyerek otelde yürüyüş gerçekleştirdi. Frikik çalışması sırasında Colman’ın vuruşunda yapay baraja takılan topu çıkarmak için uzun süre uğraşan Şenol Güneş, görevlilerin yardımıyla topu çıkarmayı başardı.

KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANACAK

Trabzonspor’un kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında 2 Ağustos Perşembe günü 09.30’da kulübe emeği geçmiş merhum yöneticiler, divan ve kurul üyeleri, teknik adam, futbolcular ve taraftarlar anısına 100. Yıl Parkı’nda yaptırılan Trabzonspor anıtına çelenk sunulacak. Daha sonra 11.00’de ise Trabzon Valiliği önünde düzenlenecek törenle Atatürk Anıtı’na çelenk konulacak. Saat 14.00’de de Trabzonspor Kamp Eğitim Merkezi Nizamettin Algan Konferans Salonu’nda bordo mavili kulübün tarihine damga vuran değerleri anma programı gerçekleştirilecek.

Öte yandan 2 Ağustos’ta taraftarlar da havai fişek gösterisi organize edecek. Buna göre tüm taraftar grupları 2 Ağustos akşamı saat 23.00’de sahil bandında Ayasofya kesiminden Beşirli istikametine kadar belirli aralıklarla yerleştirilecek olan havai fişekleri fırlatarak şehri aydınlatacak.