Kocaman’ın ince hesabı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, kadro yaparken hem BATE hem de Trabzon maçını düşün-düğünü söyledi, “Belarus’tan avantajlı bir skorla dönmek istiyoruz” diye konuştu


Sarı-lacivertli ekibin teknik patronu Aykut Kocaman, BATE Borisov takımıyla yapacakları maç öncesi, karşılaşmanın oynanacağı statta antrenman yapamamalarının kendi tercihleri olmadığını, kendilerine saha koşullarının uygun olmadığının söylendiğini bildirdi.
Maçın oynanacağı statta çalışamamalarının kendileri için bir dezavantaj olup olmadığı sorusuna Kocaman, ”Çok küçük de olsa bir dezavantaj teşkil edeceğini düşünüyorum. Çünkü bilmek her zaman bilmemekten iyidir. Bilmiyoruz maç saatinde çıktığımızda göreceğiz. Süper Lig’de deplasmanlara giderken zaten bu şekilde gidiyoruz. İşin bu boyutuna bakarak düşünsel olarak olumlu tarafına doğru dönmeye çalışacağız” yanıtını verdi.
BATE Borisov ile yapacakları rövanşın son derece zorlu geçeceğini kaydeden Kocaman, devre arası nedeniyle rakiplerinin uzun süredir resmi maç oynamamasının kendileri adına avantaj gibi göründüğünü belirterek “Küçük bir avantaj olarak bu cebimizde  duruyor. Her iki takım açısından da gerçekten çok zorlu bir Avrupa Ligi karşılaşmazı bizi bekliyor” dedi.
Basın toplantısına Mert’in katılmasının kalede olacağı anlamına gelmediğini vurgulayan Kocaman, ”Çok büyük aksilik olmadığı sürece Volkan ile başlayacağız. Caner ve Sow antrenmana çıktılar. Herhangi bir şikayet gelmedi. Maç kadrosunun içinde düşüneceğimiz oyunculardan ikisi” diye konuştu.
Sahaya süreceği kadroyu ligde Trabzon ile yapacakları maçı da düşünerek şekillendireceğini anlatan Kocaman, ”İki gün sonra bu maç kadar zorlu ve ligdeki durumumuzu  belirleyecek demeyelim ama belirlemeye yönelik maçlardan birisini oynayacağız. Kadro yaparken iki maçı da bir arada düşünmeye gayret edeceğim” değerlendirmesinde bulundu.

Emre bugün gidiyor
Kaptan Emre Belözoğlu, ev taşıdığı için dün takımla Belarus’a gitmedi. Tecrübeli futbolcu maçta forma giyemeyecek olmasına rağmen takım arkadaşlarını yalnız bırakmamak için bugün Grodno’ya giderek karşılaşmayı tribünden izleyecek.

VASAT KARNE
Fenerbahçe, Teknik Direktör Aykut Kocaman yönetiminde Avrupa kupalarında 15. maçına çıkacak. Sarı-lacivertliler, Kocaman dönemindeki 14 maçta, 5 galibiyet aldı, 5 kez berabere kaldı ve 4 maçta da yenildi. Fenerbahçe son 7 maçta tek yenilgisini M’Gladbach karşısında aldı.