Orduspor maçı öncesi kaptan Eren, orta sahanın önemli ismi Riveros Nunez ve kaleci Gökhan Değirmenci’nin grip ve yüksek ateş nedeniyle rahatsızlandığını, Cleyton’un ise, ayağındaki sakatlık nedeniyle forma giyemediği için o nedenle sahaya farklı bir onbir sürdüğünü belirten Şota Arveladze, DHA’ya yaptığı açıklamada en az 1 puanı hakettiklerini ancak hakem hatası yüzünden bunu başaramadıklarını söyledi.

Gürcü teknik adam, neden çift santrafor oynatmadığı yolundaki eleştirilere ise, ‘’Biz, Galatasaray ve Trabzonspor gibi 4-4-2 oynayamayız. Zira, çift santrafor oynamak için her iki kanattan sürekli hücuma katılan süratli oyuncularımız olması gerekir. Belki sağda bu görevi şimdiki kadromuzda Sefa Yılmaz yapabilir. Ama, sağlı sollu kanatlardan sürekli destek gelmesi gerekli. Orta sahada on numara dediğimiz ayağında top tutan bir oyuncumuz olmalı. Şu ana kadar oynadığımız 4 maçta aldığımız 1 puan, kesinlikle sergilediğimiz futbolun, ortaya koyduğumuz mücadelenin karşılığı değil. 4 maçta belki sadece 30 dakika kötü oynadık. Onun dışında gol pozisyonu da bulduk mücadele de verdik’’ diye yanıt verdi.

Gürcü teknik adam, şanssızlık ve çeşitli hatalar yüzünden 4 maçta 1 puanda kaldıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

’’Mazeret değil ama Bursaspor maçında iki net penaltı pozisyonumuz çalınmadı. Bunu Akhisar Belediyespor maçının 90 artı 3 dakikasında çalınan tartışmalı gol pozisyonu ile giden 3 puanımız izledi. Antalyaspor maçında rakip gol atana kadar inanılmaz 2-3 net gol pozisyonu kaçırdık. Orduspor maçında da maçın başındaki kırmızı kart dengemizi bozdu. Bence çok iyi mücadele ettik. 10 kişiyle maçı 2-2’ye getirdik. Bu kez de ofsayt bir golle 1 puandan olduk. Yediğimiz üçüncü gol kesinlikle ofsayttı. Sezon başından beni böyle hatalar yaşamasak şimdi en az 5 puanımız vardı. 4 maçta 8 gol yedik. Defansta yabancı oyuncu kontenjanı nedeniyle ister istemez değişiklikler oluyor. Bir galibiyet alsak devamı gelir. Bu kadar gol pozisyonuna girmemiz ve verdiğimiz mücadele beni umutlandırıyor. Taraftar da biz de inanmalıyız. Stada gelen taraftar bizi eğrimizle, doğrumuzla 90 dakika desteklesin. En çok bu destek ve inanca ihtiyacımız var.’’



OE(OE/Aİ)