Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman ise, "Sezon başında kaybettiğimiz puanlardan ötürü kazanmayı daha çok istedik. İlk yarı çok dengeli geçti, doğrusunu söylemek gerekirse birkaç pozisyon daha bulabilirdik ama dengeli bir oyun vardı. İkinci yarıda böyle başladı ama 60’ıncı dakikadan sonra Kayserispor’un istediği oyuna doğru döndü. Pozisyon ve oyun disiplinimizin yavaş yavaş bozulması rakibi yaradı. Bütüne bakıldığında Kayserispor öne geçtikten sonra 1 puanı geri getirmemiz kaçan 2 puana rağmen iyiydi. Maçın bütününe bakıldığında iki takımda 6-7’şer net pozisyon buldu. Bu anlamda berabere bitmesi normal. Sahaya konan enerjide önceki maçların dezavantajını çok fazla gözlemlemedim. Deplasman fobimiz olduğunu düşünmüyorum, bunun dönemsel olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Fenerbahçe kalecisi Volkan'da, "Söylenecek fazla bir şey yok. Elimize geçen fırsatları değerlendirmek yerine geriye düşüyoruz. Kazanırsın, kaybedersin önemli değil ama, önemli olan istediğini yapamamak. İstediğimizi yapamadığımız için üzüldüm. Kayserispor’u tebrik ediyorum. Ama biz de iyi periyot yakalamıştık, iyi gidiyorduk. Şimdi bazı yerlerden sesler çıkacak. Önümüzdeki maçı kazanıp, Galatasaray maçı öncesi yine avantaj sağlayacaktık ama bu maçı kazansaydık 2 puanı daha cebimize koyacaktık.

10 yıldır ligde oynuyorum, böyle bir şeyle ilk kez karşılaştım. Organize gibiydi, her taraftan taş yağdı, şoförümüz başından yaralandı. Bunların olmaması lazım. Sadece bize değil kimseye olmasın, kimse yaralanmasın. Futbol görsel bir oyun. Tiyatro gibi öyle bakmak lazım. Cahil insanların azalmasıyla Türk futbolunu daha yukarı çekebiliriz" dedi.

Fenerbahçeli Hasan Ali Kaldırım'da, "Bu hafta lider Galatasaray’da puan kaybetmişti. 3 puanla ayrılsaydık öne geçebilirdik veya puanları eşitleyebilirdik ama maalesef olmadı. Maça iyi başladık, pozisyonlara girdik ama değerlendiremedik. Bize yakışmayacak şekilde karşı takıma da pozisyon verdik. Bugün kalitemize yakışmayacak şekilde çok pas hatası yaptık. Bu yüzden Kayserispor da maça ortak oldu. Yüksek tempoda bir maç oldu. 1-0 öne geçseydik buradan 3 puanla ayrılacağımızı düşünüyordum. Son dakikalarda tam tersi geriye düştük. Geriye düştükten sonra yenilmekten 1 puan iyidir. Önümüze bakacağız. Herşey bizim elimizde devre arasına kadar 3 maçımız kaldı, lider olabilme şansımız hala sürüyor. Bu maçtan ders çıkartıp kalan maçlarımızı alacağız" diye konuştu.


DÖ(OE/AÖ)