Kartal farklı uçuyor

Samet Aybaba yönetiminde yeniden yapılanan Beşiktaş, Kardemir Karabükspor'dan sonra Sanica Boru Elazığspor engelini de 3-0'la geçmeyi başardı. İnönü'deki maçın ilk yarısında rakip defansı aşamayan Siyah-Beyazlılar, Necip, Sivok ve Hilbert'in golleriyle 3 puana uzandı. Kartal, peş peşe ikinci galibiyetini aldı.

Yer İnönü... Rakip: Üç haftada yediği 6 golün karşılığı olarak fileleri sadece bir kez sarsıp hanesine bir puan yazdırabilen Elazığ. Hedef: Galatasaray derbisinde, halen tartışılan penaltı sonucu ulaşılamayan Dolmabahçe'deki 3 puan. Kadro: Deplasmanda 3-0 kazanılan K.Karabükspor tertibi. Psikolojik üstünlük: Bordo-Beyazlılarla daha önce oynanan 4 maçın tümünde gülen yüzler. Dezavantaj: Millî araların akabindeki tam 7 müsabakada sadece iki beraberlik...

Bu maddelerin ışık tuttuğu mücadele, 'beklendiği gibi' tabiriyle eşdeğer, temkinli başladı. İlk yarıda tribünleri ayağa kaldıracak çok fazla pozisyon yoktu; ancak darbeler sebebiyle yerden ayaklanamayan ismi tahmin etmek hiç de zor değildi: Manuel Fernandes. Siyah-Beyazlı futbolcuların gözü, topu kaptıklarında Portekizli yıldızı ararken rakip her oyuncu onun için 'gölge' takibindeydi. 3'te 1'lik dilimde daha istekli görünen taraf Kartal idi; ama sahada, McGregor'u rahatsız etme cesaretine sahip olanlar da vardı. Kartal'ın yeni '10' numarası Olcay Şahan'ın paslarına da yansıyan derinlikli futbolu, 33'te Fernandes'in hünerli ayaklarıyla birleşince Ivesa'nın solundaki direk sarsıldı. Adrenalinin tavan yaptığı bu bölümün sonunda sık sık faullerle kesilen oyun, iki takımı soyunma odasına golsüz taşıdı.

Samet Aybaba, ikinci yarı öncesinde doğru bir kararla ilk 45'in verimsiz forveti Batuhan'ı Almeida'yla değiştirdi. Gakkoşlar henüz bunun farkına varmadan kalesinde golü gördü. 49'da Fernandes'in soldan kullandığı kornerde, altı pas önünde topa iyi yükselen Necip, 'Uysal' olmadığını ispatladı! Bülent Uygun'un çare aradığı anlarda sahneye yine Fernandes çıktı. Serbest vuruşta dahi ceza sahasını karıştırmaya yeten klas ayaklar, 64'te Sivok'a formasını öptürüp tribünlere koşturan en büyük etkendi. 3-0'lık net galibiyeti müjdeleyen, 72'de Hilbert oldu.

Beşiktaş, göz hapsindeydi!

Beşiktaş'ın Elazığspor ile oynadığı maçı Anderlecht'in istatistikçisi de izledi. Belçika temsilcisinin görevlisi, hangi futbolcu için İstanbul'da bulunduğu konusunda ise bilgi vermedi. Müsabakayı izleyenler arasında Beşiktaş'ın önümüzdeki haftaki rakibi G.Antepspor'un Teknik Direktörü Hikmet Karaman ile Sivasspor'un çalıştırıcısı Rıza Çalımbay da yer aldı. Bu arada daha önce üç büyük takıma karşı oynadığı 13 maçı da kazanamayan Elazığ, dün de gülemedi.

Pahalı bilet, İnönü Stadı'nı boş bıraktı

Elazığspor maçında İnönü Stadı'nın tribünlerinde büyük boşluklar dikkati çekti. Siyah-Beyazlı taraftarların özellikle geçmiş yıllarda tamamen doldurduğu kapalı tribünün yarısından fazlasının boş olduğu gözlendi. Taraftarlar kapalı tribündeki bilet fiyatlarının yüksekliğinden yakınırken, diğer tribünlerin tamamına yakını doldu. Müsabakayı 20 bini aşkın Beşiktaşlı taraftar takip etti. Konuk Elazığspor'u ise 1000'e yakın taraftarı yalnız bırakmadı.

Samet Aybaba'yı Anadolu korkusu sardı

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, bu sezon Anadolu takımlarına karşı zorlanacaklarını söyledi. Anadolu ekiplerinde kendisinin de yıllarca çalıştığını hatırlatan Aybaba, "Anadolu'daki rakiplere karşı erken gol bulamazsak zorlanacağız. Kontra yapmayı düşünüyorlar. İkinci yarı mükemmel oynadık. Golden sonra rakip çözüldü. Daha farklı olabilirdi. Biz her zaman bu dirençle oynarsak rakibin direnci düştüğünde ve bizimki arttığında farklı skorlar alırız.'' dedi.

Beşiktaş'ın 20 maçlık özlemi sona erdi

Karabükspor'dan sonra Elazığspor'u da yenen Beşiktaş, ligde uzun süre sonra 2 maç üst üste kazandı. Siyah-Beyazlılar, son olarak geçen sezon 20, 21 ve 22. haftalarda üst üste 3 maç kazanmış, ardından oynadığı 18'i geçen sezon, 2'si bu sezon olmak üzere 20 maçta üst üste galibiyet elde edememişti. Bu arada dün Beşiktaş'ı 1-0 öne geçiren golü atan Necip Uysal, 2 yıl sonra fileleri havalandırdı. Necip, ligde son golünü 31 Ekim 2010'da yine İnönü'de Sivasspor'a atmıştı.

Beşiktaş: 3 - Elazığspor: 0

Beşiktaş: McGregor 7, Hilbert 7, İbrahim Toraman 6, Tomas Sivok 7, Uğur Boral 6, Holosko 5 (Dk. 77 Erkan Kaş 3), Necip Uysal 7 (Dk. 73 Oğuzhan Özyakup 4), Olcay Şahan 7, Veli Kavlak 6, Manuel Fernandes 8, Batuhan Karadeniz 4 (Dk. 46 Hugo Almeida 5)

Sanica Boru Elazığspor: Ivesa 3, Adem Alkaşi 3 (Dk. 63 Sezer Badur 3), Bilica 3, Orhan Ak 4, Zeegelaar 4, Faubert 3, Bülent Ertuğrul 3, Herve Tum 3, Murat Kayalı 3, Köksal Yedek 3 (Dk. 73 Aydın Karabulut 3), Amr Zaki 5 (Dk. 63 Feindouno 3)

GOLLER: Dk. 49 Necip Uysal, Dk. 64 Tomas Sivok, Dk. 72 Roberto Hilbert