Karlsruhe Karl-Benz-Halle salonun sabah saat 10´dan itibaren başlayan turnuvada DİDF ve KUGKD adına yapılan açılış konuşmalarında hiç kimsenin renginden, dilinden ve ulusundan dolayı aşağılanıp horlanmayacağı belirtilerek, 'birbirimize karşı hoşgörülü ve saygılı olmak zorundayız' denildi.

 

Sabah saatlerinde başlayan turnuva akşam saatlerine kadar sürdü. Karlsruhe'de her yıl geleneksel olarak yapılması karar verilen, ırkçılığa karşı düzenlenen futbol turnuvalarına ilk yılında ilgi yoğun oldu.

 

12 takım müsabakalara katılarak  mücadele etti. Çeşitli gençlik evlerinden, AWO, okul, işyeri ve semtlerden çeşitli uluslardan gençlerin takımlar kurarak katıldığı turnuvalarda gençler, hem birlikte futbol oynayarak spor yaptılar hem de birlikte ırkçılığa karşı mesajlar verdiler.

 

Tüm turnuvalarda müsabakalardaki yenme hırsı taşıyan gençlerin maç bitiminde burada kurulan dostluklar dikkat çekti. Seyirciler gençleri tezahüratları ile desteklerken zaman zaman söyledikleri şarkılarla turnuvaları festivale dönüştürdüler. Turnuvalarda gençler güzel ve başarılı oyunları ile seyircileri futbola doyurdular.

Turnuvalarda ilk dörde giren ve en centilmen takımlara ödül törenleri düzenlenerek başarı kupaları verildi.

Gençler, Karlsruhe'de ilk defa düzenlenen bu organizasyonun takdir edilmesi gerektiğini belirterek ''Biz hiç bir ırkçı davranışla şu ana kadar karşılaşmadık. Ancak bu tür aksiyonların desteklenmesi gerekir. Hangi milletten olunursa olunsun hep birlikte olunması gerekir. İnsan insandır'' dediler.

farklı kültür ve milletten gelen bir kentte sporun uyum açısından birleştirici bir rol oynadığını ifade ederek, kentte ve okullarında ''ırkçı ve şiddet'' içeren herhangi bir motiv bulunmadığını ve buna izin vermeyeceklerini söyledi.