Antrenman, bölgedeki kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Kamil Ocak Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Yeni Teknik Direktör Hikmet Karaman yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda, futbolcular önce ısınma hareketleri ve açma germe egzersizleri yaptı. Kırmızı siyahlı futbolcular daha sonra iki ayrı grup halinde basketbol oynayarak çalışmalarını sürdürdü. Teknik Direktör Karaman, oyunculara yakın ilgi gösterdi.

Gaziantepspor'un geçen sezon UEFA'da oynadığını hatırlatan Karaman, "Gaziantepspor, bugüne kadar yapmış olduğu transferlerle Türkiye'nin gündemine oturan, iyi oyuncuları transfer edip, iyi kadro kuran bir ekip. 5-6 oyuncumuzda ciddi derecede sakatlık var. Türkiye'nin önemli iki kalecisinden olan Mahmut ve Karcemarskas sakat. Bunlar futbol adına, Gaziantepspor adına şanssızlık. Gerçeği söylemek gerekirse; önümüzde kritik maçlar var. Bu kritik maçlardan şu ortamda yara almadan çıkıp sezon sonuna kadar bir ivme yakalamak ve bu ivmeden sonra oturtulan bir sistem üzerinde çok iyi bir takım olabilmek istiyoruz" dedi.

Hedeflerinden de bahseden Karaman şunları söyledi: "Başarı profesyonel bir ekiple sağlanır. Şu anda yolun başındayız. Fazla konuşmaya gerek yok. Gaziantepspor iyi kadroya sahip, ama bu takımda iyi oyuncuların olması önemli değil. Sonuca yansıyacak puanlar alması gerekir. Beşiktaş maçında önde giden bir takım vardı. Şanssızlık oldu, sakatlanmalar oldu. Daha önceki maçlarını da izledim. Beşiktaş maçını da seyrettim. Burada büyük hedefleri gerçekleştirebileceğimiz için gelmek istedik, ama bunun için önce çalışmak gerekir. Bunları yaptığımız takdirde mutlaka iyi şeyler yapacağız."

Karaman, Sivasspor maçını mutlaka kazanmak istediklerini ifade ederek, "Hedef her zaman kazanmaktır. Fakat o günkü şartlar çok önemlidir. Bugünkü şartlar kadro olarak muazzam bir eksiklik içerisinde. Antrenörlük hayatımda bir kulübe giderken ilk defa bu kadar kart cezalısı ve bu kadar sakatlıkların olduğu bir kulübe geldim. Sivasspor maçında taraftarımızdan zor günde, ihtiyacımız olan günde destek olmalarını bekliyoruz. Kendi sahamızdan en iyi sonuçla ayrılmak istiyoruz. Sonrasında Gençlerbirliği var. En azından bu maçta sakat oyuncuların düzelmesi ve diğer oyuncuların takıma katılması potansiyel olarak gerçeği ortaya koyar" diye konuştu.

ZAMANA İHTİYACIMIZ VAR

Karaman, kırmızı siyahlı ekibin güçlü bir kadroya sahip olduğunu ifade ederek şöyle devam etti: "Teknik adam olarak çalıştığımız bütün kulüplerde Allah'tan başarılı olduk, ama hep son 3 takımları aldık yukarı çıkardık. Şimdi Gaziantepspor dışarıdan bakıldığı zaman kadro itibarı ile güçlü oyunculardan kurulu bir ekip görüntüsü sergiliyor. Geçen sezon da oynadığı futbolla hem UEFA Kupası'na giden hem de dikkatleri çeken bir kulüp. Sayın Başkan İbrahim Kızıl ile konuşurken, 'Ben artık UEFA oynayan, şampiyonluğa oynayan bir takım istiyorum' dedi. Bu kriterler bize uydu. Zaman içerisinde sistemi oturtmak istiyoruz. Sistemsiz hiçbir şey olmaz. Dünyanın en iyi antrenörünü getirin sistemi önemli. Profesyonel bir kulüp, profesyonel bir anlayış. İyi bir idare, iyi bir çalışma ve iyi bir futbol oluşturmak önemlidir. Futbolu oluşturmak o kadar kolay olmuyor. Bakın Real Madrid-Barcelona maçında, Real Madrid, Barcelona'yı bir türlü yenemiyor. Çünkü her şey var. Takım yapabilmek, takım olabilmek, kadroya iyi oyuncuları katıp, istediği otoriteyi oturtabilmek hep zaman işi. Bizimde kaliteli oyuncularımız var. Zamana ihtiyacımız var, hatta zamandan önce şu durumdan kurtulmamız gerek. Lig çok enteresan. Önce oyuncularımızı tanıyacağız. Alt yapımızda ne var ne yok onlara bakacağız. Burada Gaziantepspor var. Büyükşehir Belediyespor var. Geçen sezon bizi kupada yenen Erol hoca vardı. Çevrede birçok takımlar var. Şuanda şurada şöyle oyuncu var gibi şeylere takılmıyoruz. Biz takımımıza bakacağız. Bu takımla neler yapabiliriz. Oyuncularımızın performanslarını nasıl arttırabiliriz. Ondan sonra düşüncelerimi ortaya koyacağım. Biraz istişarede bulundum. Sivasspor maçını atlattıktan sonra daha net konuşacağım. Mahmut en az 2 hafta yok. Danny'nin büyük riski var. Onunda 3-5 hafta uzaklaşma riski var. Türkiye'nin en iyi kalecilerine sahibiz, ikisi de sakat."



MB (AP/RT)