10. Altın Boynuz Yol Koşusu'nun ardından ise Kadir Has Üniversitesi'nin sosyal sorumluluk maratonu "İyiliğe Koşu" düzenlendi. "İyiliğe Koşu"da Cibali Semti için 15 bin TL bağış toplandı.

Kadir Has Üniversitesi'nin Atletizm Federasyonu ve Üniversite Sporları Federasyonu işbirliğiyle düzenlendiği 10. Altın Boynuz Ödüllü Yol Koşusu tamamlandı. Lise veya üniversitelerden sporcuların katıldığı 10. Altın Boynuz Koşusunda "erkekler" ve "bayanlar" olmak üzere iki ayrı kategoride 100'den fazla sporcu yarıştı. Yarış sonunda Üniversiteli Erkeklerde Gazi Üniversitesi'nden Erkan Kuş birinci, Niğde Üniversitesi'nden Hasan Pak ikinci, Atatürk Üniversitesi'nden Sedat Günen üçüncü oldu. Üniversiteli Bayanlarda ise Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden Burcu Büyükbezgin birinci, Gazi Üniversitesi'nden Yasemin Can ikinci, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nden Elif Tozlu ise üçüncü oldu.

Liseler kategorisinde erkeklerde Kocaeli Özel Karşıyaka Koleji'nden Emrah Topbaş birinci, Ümraniye Eczacı Neşem Özlem Güray Lisesi'nden Serdar Naim ikinci, Gediktaş Anadolu İmamhatip Lisesi'nden Özcan Çiftçi ise üçüncü oldu. Liseli bayanlarda birinci Kırıkhan Lisesi'nden Ekin Esra Kalır, ikinci Sultanbeyli Hüsnü Özyeğin Lisesi'nden Ceylan Gökdemir, üçüncü ise Aksaray Kanber Demir Lisesi'nden Ayşe Argun oldu.

10. Altın Boynuz Yol Koşusu'nun ardından ise Kadir Has Üniversitesi'nin "Komşuluk Hakkı" Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında düzenlendiği "İyiliğe Koşu Sosyal Sorumluluk Maratonu" gerçekleştirildi. Yarış parkurunu en önce tamamlayanın değil en fazla bağışı toplayanın birinci olduğu maratona 300'den fazla kişi katıldı, 15 bin TL bağış toplandı.

"İyiliğe Koşu" Sosyal Sorumluluk Maratonu'ndan elde edilen gelir Cibali bölgesindeki sosyal sorumluluk projeleri için kullanılacak. Toplana fon bölgede ihtiyacı olan ilköğretim okullarına, sivil toplum kuruluşlarına ve spor kulüplerinin kalkındırılması için harcanacak.


UD(UD/FG)