Turuncu mavili kulübün tesislerinde yapılan buluşmada, yöneticiler Nuri Üysen, takıma destek vermek amacıyla ziyarette bulunan Samet Aybaba ile Yücel İldiz'e teşekkür etti.

BURADA OLMAK GÜZEL

Aybaba "Bu kulüpte üç sene futbol oynadım, dördüncü sene Beşiktaş'a gittim. İskenderun enteresan bir yer. Kültürü, insanları, futbol sevgisi farklıdır. Ama uzun bir süreçte insanlar, takımdan uzak kaldı. Başarısızlıklar, bazı sıkıntılar takımı bu hale getirdi. Aslında olmaması gereken bir yer. Bizim oynadığımız dönemde hep ikinci ligden birinci lige çıkma mücadelesi veriyorduk. Biraz güçlendirmek lazım, herkesin biraz ilgilenmesi, kulübün de ilgi olduğu zaman karşılık vermesi lazım" dedi.

Futbolculara öğütler veren Aybaba, "Bir şeyi unutmamak gerek, her şey para değil, herkeste para sıkıntısı vardır. Türkiye liglerindeki bütün takımların maddi sıkıntılar var. Bunun arkasına sığınan bir futbolcu topluluğu olmayın, hem işinizi yapın, hem mücadele verin. Her ikisi ayrı şeylerdir. Futbolcu antrenmana çıkmakla mükelleftir, sahaya çıkıp en iyisini yapmakla görevlidir. Sonrasında yönetimle çatır çatır hakkını aramakla da bir bütünlük içinde olması gerekir. Bunların ikisi farklı şeylerdir. Öbür tarafı çok kanıksadık, sahadaki başarısızlıklar sizi bitirir. Orada başarılı olursanız, yönetimi bitirirsiniz. Onlar mecbur kalırlar bir şeyler vermeye. Sakın bu çizgiyi unutmayın, inşallah ikinci yarı daha iyi olursunuz" dedi.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ

Kendi memleketlerine gelmek, destek vermek için davete gerek olmadığını belirten İldiz "Fotoğrafa baktığımız zaman biraz sıkıntı görüyorum. İskenderunspor her anlamda buralarda olmaması gerekir. Genel olarak kulüp yapısıyla da çok daha yukarıda olması gerekir. Yeni yılı kutlamaya geldik. İskenderunspor umarım hem saha içi, hem de saha dışıyla beraber, bir kalkınma dönemine geçer. Bu anlamda bizim üzerimize ne görev düşerse, yapmak adına buradayız" dedi.

"GEREKENİ SAHADA YAPIN"

Kötü gidişatın aşılmasında futbolcuların gerekeni sahada yapmalarını isteyen kulüp yöneticisi Müfit Tennioğlu ise, yönetim olarak kendilerinin de sporculara her türlü yardımcı olacaklarını ifade etti.

Teknik Direktör Ali Gülmez de kısa süre önce takımın başına geldiklerini, olumsuzlukları bildiklerini, bunların iyi yöne dönüşmesi için yönetim kuruluna bir rapor düzenlediklerini belirterek ikinci yarı hiçbir olumsuzluk olmadan takımı layık olduğu yere getirmek istediklerini söyledi.

Kulüp Yöneticilerinden Nuri Üysen, Samet Aybaba'ya kulüpte oynadığı dönemde giydiği 4 numaralı, Yücel İldiz'e ise 1 numaralı isminin yazılı bulunduğu turuncu mavili formayı hediye etti.


UA (AP/SSA) (FOTOĞRAF)