İDO ile Bursaspor Kulübü arasındaki sponsorluk anlaşması, İDO Ceo'su Önder Sezgi, Bursaspor Kulübü Genel Sekreteri İlhan Uslu, Reklam ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetici Recep Aydın, Basın Sözcüsü Selçuk Eren, Hukuk Başdanışmanı Öztürk Yazıcı ve Genel Müdür Vekili İsmail Özdemir'in katıldığı bir törenle Özlüce Tesisleri'nde imzalandı.

Önder Sezgi, imza töreninde yaptığı açıklamada, "İDO'nun ana üslerinden biri olan Bursa'da bu tarz bir sponsorluğa imza atarak hem Bursalılara hem de spora verdiğimiz değer ve önemi bir kez daha ortaya koymak istedik. Bursaspor önemli başarılara imza atmış, dört büyüklerin ardından şampiyonluk ipini göğüslemiş büyük bir kulübümüz. Bu başarıların devam etmesine ve Bursaspor markasının güçlenmesine, dileriz, Bursa'ya birçok anlamda hizmet vermeye çalışan İDO olarak bizim de bir katkımız olacaktır. Bu arada, futbolun dışında sporun farklı dallarında da başarılı ekiplerimize destek olmak istiyoruz. Marmara'nın iki yakası arasında adeta mekik dokuyan gemilerimiz gibi, biz de Marmara Bölgesi'ndeki tüm değerlerimiz için koşturmaya, onlara hizmet sunmaya devam edeceğiz" dedi.

Bursaspor Kulübü Reklam ve Pazarlamadan Sorumlu Yöneticisi Recep Aydın da futbolun dünyadaki en büyük fenomen konumunda olduğuna işaret ederek, "Bursaspor da ülkemizin önde gelen spor kulüplerinden birisi. 2009-2010 sezonunda kazanılan şampiyonluk ardından süre gelen başarılarımız ve çok sayıda taraftarımız var. Sportif başarının yanına kurumsal olarak hamleler de yapıyoruz. Bundan sonraki yıllarda Bursaspor markasını İDO ile beraber görmek istiyoruz. Kulübümüze yapmış oldukları katkıdan dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Bursaspor Kulübü Genel Sekreteri İlhan Uslu ise Bursaspor'un başarısı için tüm olanakları seferber ederek çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "İDO'nun bu desteği bizim için çok değerli bir kaynak olacak. Parasal boyutunun yanı sıra, Marmara'da sıklıkla yaptığımız seyahatlerde de İDO'dan yararlanacak olmak kulübümüz için çok önemli" diye konuştu.

İDO ile Bursaspor arasındaki sponsorluk anlaşması çerçevesinde, İDO, kulübe nakdi desteğin yanı sıra ücretsiz İDO seferleri kullanım hakkı verirken, İDO reklamlarının takımın şortunda, Atatürk Stadyumu sahası çevresinde yer alan LED ekranlarda ve yine stadyumdaki skorboard çevresinde, basın panosu ve röportaj panolarında, resmi dergi ile web sitesinde yer alması konusunda anlaşmaya varıldı. Ayrıca iki taraf, sosyal iletişim platformlarında ortak aktiviteler yapma konusunda da anlaştılar.

Konuşmaların ardından İDO Ceo'su Önder Sezgi'ye isminin yazılı olduğu imzalı bir Bursaspor forması hediye edildi.