Hıncal Uluç: "Korkak Kocaman..."

Fenerbahçe'nin Benfica'ya elenmesinin ardından karşılaşmayı yorumlayan Hıncal Uluç, sert ifadeler kullandı.

Sabah gazetesinin usta kalemlerinden Hıncal Uluç, Benfica'ya elenen Fenerbahçe ve teknik direktör Aykut Kocaman hakkında gündem yaratacak açıklamalarda bulundu.



İşte Uluç'un sert eleştirisi...

Sizce Fenerbahçe niye kaybetti? Aykut Hoca ve Fenerbahçe’nin performansını nasıl buldunuz?
"Aykut Hoca'nın performansı lafından belli. Yani Fenerbahçe için tarihinin en önemli maçı değildi. Fenerbahçe, Perşembe gecesi tarihinin en önemli maçına çıkmadı, tarihinin en büyük fırsatını kaçırdı. Avrupa Şampiyonluğu'na giden yol avucuna konmuştu. Avrupa Ligi'nin başından beri Fenerbahçe'nin karşısına yenemeyeceği bir takım çıkmadı. Şöyle bir listeyi gözünüzün önünden geçirin. Gelecek sezonun temmuz ayında kuralar çekilse ve bu takımlardan biri 1. turda F.Bahçe, G.Saray, Beşiktaş ve Trabzonspor'dan kime düşerse düşsün bayram yaparız biz, turu geçtik diye. Bunun içine yarı finaldeki Benfica da dahil."

BÖYLE KORKAK BİR ADAMLA...

"Aykut Kocaman gibi bir adam bir takımın adından ve ülkesinden korkmaz. Benfica'nın oynadığı futbol meydanda! 10 para etmez futbol oynuyorlar, 10 para etmez bir takımlar ama Aykut başından beri 'Favori yüzde 51 onlar…' dedi. Burada Fenerbahçe ezdi Benfica'yı ezdi resmen. 4-0 bitecek maç 1-0 bitti. Aykut 'Önemli değil, biz adamları ezdik, orada da ezeriz' diyemedi, 'Efendim işte yüzde 51'i yüzde 50-50'ye getirdik…' dedi. Böyle bir korkak adamla Fenerbahçe nereye gider ya! Kendimi bir F.Bahçeli futbolcu olarak düşünüyorum."

İSYAN EDİN!

"Öte yanda bir yalaka medya! Aman yarabbim! Dün gece televizyonda dinlediklerim ve bugün gazetelerde gördüklerim; 'Teşekkürler çocuklar', 'Sağ olun çocuklar', 'Bu da yeter çocuklar…' Bir yanda korkak bir hocan var ve bir yanda da senin daha yarı finale kalışını zafer diye yorumlamış bir medya var. Senin futbolcu olarak motivasyonun kalır mı artık? 'Ben görevimi yapmışım, bundan ötesini benden zaten bekleyen yok! Ee tamam, doydum!' Şu yorumculara bakın. Bir kişi demiyor ki; 'Ey Fenerbahçe! Bu Benfica'yı geçemezsen kimi geçersin?' Fenerbahçe bu Benfica'yı geçecek ve arkasından Chelsea'yi geçecek bir takım. İşte Chelsea'nin hali de meydanda. Ödleri patlıyor isimlerinden. Chelsea'nin yarı finalde güç bela geçtiği takım Basel. Diyelim ki kuralar çekildi, G.Saray'a Basel çıktı 1. turda. Galatasaray bayram yapar 'Bu turu geçtik' diye. Nelerini geçti Galatasaray İsviçrelilerin. Fenerbahçe, Benfica'yı geçince Basel'i güç bela eleyen Chelsea ile karşılaşacak ve Avrupa Ligi Kupası'nı alıp Türkiye'ye getirecek. Bunu kaçırmışım ben ve yarı finalde yenilmeye 'Teşekkürler' diyorum. Yani bu Türk milleti öyle zavallı, öyle yeteneksiz, öyle kabiliyetsiz bir millet ki Benfica'nın ölüsüne bile yenilmek onun için şeref! Böyle bir şey olur mu ya! Söyledikleri lafın nereye gittiklerini düşünmüyor gazeteci ve yorumcu arkadaşlarım. Bu millete, bu ülkenin sınırları içinde yaşayan insanlara hakaret ediyorlar, aşağılıyorlar. Bir taneniz de isyan edin ya!"