Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) tarafından Antalya'nın Alanya İlçesi'nde düzenlenen Hentbol Bayanlar Süper Lig'e Yükselme Maçları tamamlandı. Atatürk Spor Salonu'nda 5 gün süren karşılaşmalarda 6 takım mücadele etti. Tek devreli lig usulüyle oynanan maçlar sonunda 10 puanla birinci olan Araç Belediyespor, 8 puanla ikinci olan Ardeşen Gençlikspor ve 6 puanla üçüncü olan Maltepe Belediyespor, Bayanlar Hentbol Süper Ligi'ne yükseldi.

Hentbol Bayanlar Süper Lig'e Yükselme Maçları'nın son gününde 3 karşılaşma yapıldı. Ardeşen Gençlikspor, Samsun TED Koleji'ni 49-41, Kastamonu Üniversitesi, Medicalpark Elazığ Sosyal Yardımlaşma Spor Kulübü'nü 47-41, Araç Belediyespor ise Maltepe Belediyespor'u 26-17 yendi.

Maçları birinci sırada tamamlayan Araç Belediyesporlu sporcular Süper Lig'e yükselmenin sevincini yaşadı. Karşılaşmaların ardından ödül törenine geçildi. İlk 3'e girerek Bayanlar Hentbol Süper Ligi'ne yükselen takımlara kupa ve madalya verildi. Birinci olan Araç Belediyespor takıma kupasını THF Başkanı Bilal Eyüboğlu ve Alanya Belediyesi Spor Müdürü Saim Kanlı verdi.

Araç Belediyespor ve Ardeşen Belediyespor'un hentbolcuları ödül töreninin ardından tulum eşliğinde horon oynadı.