Son 6 maç sürekli olmak üzere 7 maç ilk 11’de sahaya çıkan, Sivas ve Elazığ maçlarına yedek kulübesinde başlayan Olcan, sadece sakatlığı nedeniyle Gaziantep deplasmanında kadroya alınmamıştı. Son haftaların sorunlu futbolcusu Volkan Şen de Şenol Güneş tarafından 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı. Güneş, maç öncesi yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, Olcan ve Volkan’ın herhangi bir sakatlığı olmadığını belirterek, "Onların da formlarında her oyuncuda olduğu gibi dalgalanmalar olabilir. Bazen oyunculardan gerekli verimi alamayabiliriz" ifadesini kullandı.

COLMAN İLK KEZ!

Trabzonspor’da sezon başında gideceği konuşulan daha sonra sakatlığı nedeniyle takımdan uzak kalan Arjantinli oyun kurucu Gustavo Colman, bu sezon ilk kez bordo – mavili formayla hem bir maçın kadrosunda yer aldı hem de ilk 11’de sahaya çıktı. Colman, Sapara ve Adrian’la birlikte orta sahada görev yaptı.

BAMBA 9 MAÇ SONRA YOK

Trabzonspor’da sarı kart cezası nedeniyle Akhisar Belediye maçında forma giyemeyen Fildişi Sahilli stoper Souleman Bamba, transfer edildikten sonra ilk kez takımdan uzak kaldı. 2'inci haftadaki Sanica Boru Elazığspor maçıyla takıma giren Bamba, oynanan 9 maçta da ilk 11’de sahaya çıktı ve her maç 90’ar dakika sahada kaldı. Bamba’nın kart cezası nedeniyle oynayamaması üzerine de defansta görev yapan Giray, Mustafa Yumlu ikilisi ilk haftadaki Karabük maçının ardından 9 maç sonra ilk kez birlikte oynadı. Serkan da 4 maç aradan sonra ilk 11’deki yerine döndü.

VOLKAN’IN MENACERİ TARTIŞMA YARATTI

Bu arada Trabzonsporlu Volkan Şen’in menaceri Hakan Korkmaz, kendisine ait Twitter hesabından Volkan ve Olcan’ın kadroda olmamasını eleştirdi. Korkmaz, Trabzonsporlu taraftarlardan gelen tepkiler üzerine bazı twitlerini sildi. Korkmaz, önce 'Trabzonspor'da Olcan Adın ve Volkan Şen bu akşamki maçın 18 kişilik kadrosunda yok. Şenol Hoca kendini kurtarmak için her şeyi yapıyor. Geçen hafta varlarsa bu hafta da olmaları lazımdı, performans olarak çok gerideler ama günah keçisi ilan edilmeleri yanlış' twiti attı. Bu ifadelerin bazı internet sitelerinde kullanılması ayrıca taraftarların Twitter üzerinden de tepki göstermesi üzerine Korkmaz bu 2 twiti sildi. Korkmaz, 'Trabzonspor Kulübü çok büyük bir camia ve taraftarının büyüklüğü tartışılmaz. Yönetim hoca futbolcu ve taraftar aile gibidir, Trabzon'da' ve 'Takım başarılıysa bütün aile başarılıdır, başarısız ise bütün aile başarısızdır. Kişiler gelip geçer, Trabzonspor hep kalır bunu unutmayın' ifadelerini kullandığı twitler attı.

ONUR’A ÖDÜLÜNÜ ATAY AKTUĞ VERDİ

TrabzonCell aboneleri ve facebook kullanıcıları tarafından ekim ayının futbolcusu seçilen kaleci Onur Recep Kıvrak’a maç öncesi ödülü verildi. Başarılı kaleciye ödülünü Trabzonspor’un eski başkanlarından Atay Aktuğ verdi.

ŞEHİTLER İÇİN MESAJ

Trabzonspor Kulübü, Siirt’te düşen helikopterde şehit olan 17 askerimiz için başsağlığı mesajı yayınladı. Kulübün resmi internet sitesinden 'Acımız Büyük' başlığıyla yayınlanan mesajda, 'Siirt’in Pervari İlçesi’nde elverişsiz hava şartları sebebiyle düşen helikopterde bulunan 17 askerimizin şehit olduğunu büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Elim kazada yaşamını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, Türk Silahlı Kuvvetleri ile kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar dileriz' ifadesi kullanıldı.

SAYGI DURUŞU

Karşılaşma öncesi geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Türkiye Futbol Federasyonu eski başkan vekillerinden Hadi Neşet Türkmen ve Siirt’te şehit olan askerler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu sırasında tribünler, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı.

ABDULLAH AVCI’YA ELEŞTİRİ: "HANGİ DAĞDA KURT ÖLDÜ?"

A Milli takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı’nın Danimarka ile oynanacak 500’üncü milli maçın aday kadrosuna Trabzonspor’dan Onur ve Soner’i davet etmesine bordo mavili camiadan ilginç tepkiler geldi. Başkan Sadri Şener ve Genel Sekreter Hasan Yener başta olmak üzere bir çok kişi, Abdullah Avcı’nın, Romanya ve Macaristan’la oynanan maçların kadrosuna Trabzonspor’dan hiçbir oyuncusu almamasını sert bir dille eleştirmişti. Avcı’nın Danimarka milli maçına Onur ve Soner’i davet etmesine, bordo mavili taraftarlar, 'Hangi dağda kurt öldü?', 'Bayram değil seyran değil, Avcı niye bizden oyuncu aldı' yorumlarıyla esprili şekilde yaklaştı.

SEYİRCİ ŞOKU!

Trabzonspor’da Akhisar Belediyespor maçında tam anlamıyla bir seyirci şoku yaşandı. Yağışlı ve soğuk havanın yaşandığı Trabzon’da, Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nun tribünlerinde çok büyük boşluklar göze çarparken karşılaşmayı yaklaşık 7 bin civarında futbolsever takip etti.

HENTBOLCULAR BERABERE

Trabzonspor Erkek Hentbol takımı ligin 6’ıncı haftasında konuk ettiği Maliye Milli Piyango ile 32–32 berabere kaldı.

 

ÖA(TM/AÖ)