G.SARAY ŞAMPİYONLUĞU GARANTİLERSE F.BAHÇE CEZA ALIP KADIKÖY'Ü KAPATTIRSIN

ÜNLÜ yorumcu Rıdvan Dilmen, şampiyonluk yarışı, G.Saray, F.Bahçe ve Beşiktaş’ın transferleri, büyüklerin ligdeki durumları, yakın dostları Aziz Yıldırım ve Aykut Kocaman ile ilişkileri başta olmak üzere Türk futbol gündemine dair ne varsa VATAN’a değerlendirdi.

VATAN Spor Müdürü İbrahim Seten’in sorularını içtenlikle yanıtlayan Dilmen’in samimi açıklamaları şöyle:

 Öngörülerde bulunduğun zaman isabet ettirme yüzden yüksek. 21. haftadan bakarak sezon sonuna doğru nasıl bir lig görüyorsun ne zaman kopar, ne zaman belli olur, kimi şanslı görüyorsun?

BU saatten sonra ben G.Saray’ın kendisinin kaybedebileceğini düşünüyorum. F.Bahçe’nin bugünkü puan durumunun lig sonunda kaç hafta var 13, bu 13 maçın lideri olacağını düşünüyorum ama lig yetmeyebilir. G.Saray’ın şampiyon olması F.Bahçe’den daha yüksek bir ihtimal.

 Yine böyle devam ederse G.Saray’ın Kadıköy’de şampiyonluk turu attığına dair bir öngörün var mı ?

Tabii oraya garanti lig mi girecek yoksa kafa kafaya mı gelecek.Tabii bilemeyiz. Tabii G.Saray oraya matematiksel olarak şampiyon gidecek olursa ben olsam gider 1 hafta ceza alırım. Gider başka bir yerde oynarım. (Bu esnada gülerken, arkasından da ‘bu bir şaka aman ha’ demeyi de ihmal etmiyor.”

 F.Bahçe açısında diyorsun değil mi ?

Ağır gelir.

 Sen F.Bahçe camiasını bilen adamsın böyle olsa ne olur yine karakolda mı biter?

ORADAKİ kritik maç olursa ben tur atsın isterim. O günkü şartlarda kupayı alması normaldi yani. Yine alırsa da G.Saray oraya 9 puan önde gelirse ya da 7 puan önde gelirse matematik olarak garantilemiş oluyor. Tabii Beşiktaş’a, Antalya’ya haksızlık yapmayalım onlar yoksa ve Bursa yoksa. Bursa’ya dikkat edelim, herkese söylüyorum, Bursa’ya dikkat edilsin.

‘Gördüğüm neyse onu söylerim’

‘Senin F.Bahçeli olduğunu hepimiz biliyoruz? Renkleri karıştırmayla ilgili ‘müsterihim’ diyebiliyor musun?

BEN yorumlarımda burada da, orada da aynı konuşuyorum. Gördüğüm neyse, doğrusu neyse onu söylerim. Geçen yıl ‘G.Saray’ın şampiyonluğu alnının akıyla helaldir’ dedim kimse o kısma bakmıyor. Borsa işleri konuşuluyor, ben anlamadığım konularda yorum yapmam dedim. Sadece futbol sahasını konuşurum ve adaletli olduğumu düşünüyorum.

‘Melo tükürmemiştir’

Melo için ne düşünüyorsun ?

CEZASIYLA?ilgili Schalke maçını etkileyeceği için, maç eksiği olacağı için söylüyorum. O  gün yayındaydım. Felipe Melo’nun çocuğun ve Allah’ın üzerine yemin etmesine inanmak zorundayım, yani verilen cezanın doğru olmadığını düşünüyorum. Benim için tükürmedi.

‘Sneijder seneye coşar’

Sneijder için ne diyorsun?

SNEIJDER çok faydalı olur ama beklentiler ne? Sneijder çok iyi bir futbolcu ama her maç 2-3 tane atacak zannetmeyin. Doğru yaşta geldi. Sneijder iyi bir orta saha oyuncusu. Önümüzdeki sene müthiş oynar bence. Bu yıl fiziken % 100 toparlanamaz.

Drogba, G.Saray için değil G.Saray Drogba için şans

“Ben ‘Drogba havalı transfer, teknik olarak kuşkuluyum’ dedim. ‘G.Saray, Drogba için şans’ diyerek kulübü daha çok onore ettim.”

 Bütün G.Saraylılar’ın takıldığı bir konu var. Drogba’nın transferinden sonra G.Saray’a faydalı olamayacağı yorumunu yaptığın söylendi.

BEN dedim ki aynen tekrar söyleyeyim cümleyi; zaten G.Saray konusunda manipülasyon çok yapılıyor. ‘Drogba dünyada ses getirecek, Türkiye’de yaşayan bir futbolsever olarak çok havalı ve güzel transfer’ dedim. ‘Teknik olarak baktığımız zaman kuşkularım var’ dedim. Bunu söyleyemez miyim?

 Evet ama G.Saraylı’ların zaten sana karşı bir ön yargısı var.

Bu ön yargının bir sebebi var. Ciddi şekilde bir provokasyon var. GSTV hikayesi var.

 Sence Drogba’nın alınması mantıklı mı değil mi?

HAYIR, G.Saray’ın popülerliği ve vizyonu açısından çok önemli bir transfer. Ayrıca Drogba hayranı birisiyimdir ama özellikle yaşı geldi 35’e artık düşüşe geçen bir oyuncu. Ben Drogba’nın G.Saray için şans olduğunu değil, bir o kadar daha Drogba için şans olduğunu düşünüyorum. Ben bunu söyleyerek G.Saray’ı daha fazla onore ettiğimi düşünüyorum.

‘Drogba-Sow’da  Sow’u seçerdim’

Drogba G.Saray’a mı, F.Bahçe’ye mi daha uygun diye sorsam?

BENCE ikisine de uygun değil. F.Bahçe alsaydı hava katma açısından müthiş bir transfer derdim ama “Drogba mı Sow mu?” derseniz ben Sow’u alırdım. 5 sene önce olsa tabii ki Drogba derdim.

‘Terim’den başkası olsa bu başarılar gelmezdi’

Pastanın çileği olması güzel ama hocanın 2 ismi istediğini düşünmüyorum. Sence?

Yönetime ilettiği listenin başında Kaka olduğunu biliyoruz. Olmazsa x, y, z isimlere yönelinmiştir ama hocayı arayıp “Ben Drogba’yı, Sneijder’i aldım” denmemiştir. “Bu oyuncuları alma ihtimalimiz var, alalım mı” diye sorulmuş, o da “Kaka’yı alamıyorsak olur” demiştir. Kesin böyle olmuştur.

 Başkan hocanın önüne bombayı koydu gibi...

GEÇEN yıl herkesin uzay kadro dediği kadro  Terim’in elinde şampiyon oldu. Şimdi de 5-6 puan öndeler. Takımın başında başka bir antrenör olsa bu başarılar gelmezdi.
4 önemli ismi idare etmek kolay değil. Fatih Terim çok güçlü bir teknik adam. Drogba da Terim’e geliyor. Onu tanıyor.

‘’0’ çekerler diyecek  kadar salak mıyım?’

GS TV’ye çıkmaktan neden vazgeçtin?

BEN 2 sene önce GSTV’ye çıktım. Baksınlar arşivlere. Bir yayında G.Saray, Avrupa’da ‘sıfır puan ‘çeker demişim. Ağzımda ‘s’ harfi geçmedi. Ben salak mıyım öyle bir şey söyleyeyim? Sonra Fatih Terim bağlanıp, ‘Rıdvan orada mı?’ demiş. Bir gün sonra Fatih hocayla konuştum, ‘Olur mu öyle şey. Hatta bana sorsunlar ben öyle bir şey olmadığını söylerim’ dedi.  Drogba konusunda da müsterihim.

‘Schalke çantada keklik değil’

Schalke-G.Saray için ne diyorsun ?

KAMUOYUNDAKİ Schalke’ye yapılan çantada keklik havası çok tehlikeli. Tabii ki avantajlı olan G.Saray fakat kolay olmayacaktır. % 60’a %40 G.Saray lehine.

 G.Saray maçı alırsa şansı var mı sence?

BEN G.Saray’ın 1.5 yıldır Avrupa’ya uygun, en iyi oynadıkları oyunu Antalya ve Beşiktaş maçlarında gördüm. Bak Cluj maçında değil. Kazandıkları M.United maçını da demiyorum. Ama en uygun yapısını Antalya maçında gösterip benim diyen Avrupa takımı G.Saray’ı, öyle kolay kolay geçemezler.

‘%70’e 30 F.Bahçe BATE Borisov’u eler’

Rıdvan Dilmen, “Şimdiki şartlar olsaydı 38 yaşına kadar futbol oynardım” şeklinde konuştu.

“Kocaman 4-5 maçını izlemiş. Disiplinli takım. Tur için yüzde 70, yüzde 30 F.Bahçe diyorum”

 BATE eşleşmesi ne olur sence? İlk maç ne olur, 2. maç ne olur?

TANIMIYORUM fakat Türkiye’de oynadıkları 2-3 hazırlık maçını İsmail Kartal izlemiş, Aykut Kocaman da 4-5 maçını izlemiş kontrollü bir takım, disiplinli bir takım diye söyleniyor. Son günlerde ben bakıp araştırıyorum ben yüzde 50, 50 görüyordum ama şimdi yüzde 70 yüzde 30 F.Bahçe diyorum. Tur için söylüyorum.

 İlk deplasmanla ilgili maçı daha tutarak oynayacak herhalde...

BEN de öyle düşünüyorum. F.Bahçe’yi tura yakın olarak görüyorum.

 F.Bahçe deplasmanda önemli bir maç sonrası Trabzon’la oynayacak. Trabzon’da hoca değişti, atmosferi değişik bir maç olacak ne düşünüyorsun?

Trabzon maçını Belarus maçı etkilemez. Çünkü arada 3 gün var. Trabzon maçı değil herhangi bir Anadolu maçı olsa etkileyebilirdi. Trabzon maçı da derbidir önemli bir maçtır.

 F.Bahçe defansında sence problem var mı ?

Ben her yerde oynamak isterim bir tek Beşiktaş’ta stoper oynamak istemem. Çünkü takımda 5 tane ofansif oyuncu var.

‘Şampiyon olsa da Kocaman ayrılabilir’

 Sonuç ne olursa olsun Fatih Terim mi, Aykut Kocaman mı, Samet Aybaba mı? hepsinin birden kalacağını düşünüyor musun?

Fatih Terim kalır diğer 2’sinin başarısına göre. Aykut Kocaman inanın dönmek istemiyordu. Hâlâ bence oradadır, ‘Ben niye sözümden döndüm’ diyordur. Camia etkiledi dön dön diye.

 Şampiyon olsa yine ayrılır mı?

VALLAHİ ayrılabilir. Karakterli, müthiş bir adamdır. Kaldı kafasında o, şampiyon da olsa kaldı. Yüzde 80 birikim ve yaşadıkları etkiledi.

‘Yıldırım’ı tanımazsan sevmezsin’

 Aziz Yıldırım 3 Temmuz sürecini atlattı mı psikolojik olarak?

ZANNETMİYORUM. Hâlâ devam eden bir süreç. Bana ‘Aziz Yıldırım’ın avukatlığını falan yapıyorsun’ diyorlar ama tanırsan seversin tanımazsan sevmezsin.

 Aziz Yıldırım’ın son tepkisini gördün mü?

BEN Yıldırım’ın bu süreçte bir görüntüsünü çok sevdim, torunlarıyla Akmerkez’de resimleri çıktı. Ben hep öyle görmek istiyorum Aziz Yıldırım’ı.

‘Webo-Emre tamam Ziegler soru işareti!’

“Ziegler gerekli mi gereksiz mi bilemiyorum. Ama kiralık ve bedeli düşük diye alınmıştır.”

 F.Bahçe’nin transferlerini nasıl değerlendiriyorsun? G.Saray’a göre daha düşük maliyetli transferler yaptılar.

WEBO ve Emre transferlerinin yüzde 100 isabetli olduğunu düşünüyorum ama Ziegler’de soru işaretlerim var. Gerekli mi gereksiz mi onu bilemiyorum. Ama kiralık ve bedeli düşük olduğu için olabilir.

 Santos mu Ziegler mi?

TEKNİK olarak bakarsak iki oyuncuyla da çalıştı Aykut Kocaman. Santos tam sol bek değildi. Elinde de Caner gibi benzer bir oyuncu var. Hoca daha çok savunmacı istedi. Hasan Ali’ye alternatif olarak dönüşümlü oynatmak için Ziegler’i tercih etti. Teknik olarak doğru ama Hasan Ali ve Ziegler arasında benim için hiçbir fark yok.

‘Hata yapan Kuyt çok süre alıyor’

Kuyt’ta ısrarını neye bağlıyorsun? Hocanın ondan vazgeçmeyeceği söyleniyor..

TEKNİK adamlar bazı oyuncuların liderlik özelliklerinden faydalanmak isteyebilirler. Ben Kuyt’ı oynatmasından çok oyun içinde geç çıkardığını düşünüyorum. Kuyt şu an 90 dakika oynayacak formda değil. Bireysel olarak hata yapan oyuncu olarak çok uzun süre oynuyor.

‘Emre bana da sürpriz oldu’

 Emre, F.Bahçe’nin ihtiyacı olmasına rağmen Aykut Hoca istemediği için sorunlu bir şekilde ayrılmıştı.

GELİŞİ benim için de sürpriz oldu. Sözleşmesi biten bir oyuncuydu ama F.Bahçe’de kalmak istiyordu. F.Bahçe camiasında G.Saray’dan gelenler arasında Büyük Mehmet dışında kimse Emre kadar sevilmedi. Bu nedenle Emre de ayrılmak istemiyordu. Şartlar gereği gitti o dönem. Ancak “iki taraf içinde hayırlı oldu” şeklinde hassas bir açıklaması vardı.
KaptanlıĞI Volkan vermiştir Emre’ye. Ama Volkan’dan alınıp Emre’ye verildiyse kırılır. Fakat Aykut hoca öyle bir şey yapmaz.

‘Volkan’ın canı sıkkın’

 Volkan’da düşüş var mı?

VOLKAN’I biraz durgun ve kafasının karışık olduğunu görüyorum. Ancak yakın tanıdıklarım, Metin Tekin mesela iyi bir referanstır benim için, “10 numara bir çocuktur” diyor. Volkan oynatılarak kazanılır ki hoca da öyle yapıyor. Ama canı sıkkın ve donuk görüyorum. Aşılacak bir şeydir.