iş, 3.2 milyon garanti, 25 bin maçbaşı, 750 bin bonus ve 6 milyon da imza parası önerilen SneIjder’e kaldı

G.SARAY ÇILDIRMIŞ OLMALI: 30 MİLYON EURO

Moratti kapıyı 15 milyon Euro’dan açarken, Aysal’ın önerisi Inter’i 2.5 yılda 15 milyon Euro ödemekten kurtaracakları için sadece '0' oldu. 2 gündür süren pazarlıklar sonucu başkanın taktiği tuttu ve İtalyanlar G.Saray’ın belirlediği tavan rakam olan 8 milyon Euro’yu onay verdiler


G.SARAY yönetimi Wesney Sneijder transferinin kulübü Inter’le olan kısmını tamamen çözüme kavuşturdu. Sarı-kırmızılıların başkanı Ünal Aysal, İtalya’da Inter Başkanı Massimo Moratti ile yediği yemekte Hollandalı yıldızın da gündeme geldiğini belirtirken “O konuda müspet bir ivme kazanıldı. Ben de talimatı verdim. Önümüzdeki günlerde olay netleşir. İkimiz de ortak bir karar aldık. Olsun mu, olsun diye. Ancak menajer, aile gibi birçok etmen var. Biz çok yüksek rakamlar vermek istemiyoruz.
Herhalde görüşmeler sonunda bizim istediğimiz ücret indirimi sağlanacaktır” açıklamasıyla görüşmelerin resmen başladığını bizzat açıklamıştı.

KULÜPLER ANLAŞTI
MILANO’DA yenen yemekten 2 gün sonra ise kulüpler Sneijder’ın bonservisi konusunda anlaşmayı sağladı. Ancak konunun bu kadar kısa sürede çözülmesinde başkan Ünal Aysal’ın iş hayatındaki başarılı performansını pazarlıklarda da göstermesinin payı büyük. Nedeni ise Moratti ile yenen yemekte Aysal, “Sneijder’ı satmayı düşünür müsünüz?” diye sorarken, İtalyan ekibinin sahibi ise ücretinde indirimi kabul etmeyen ve satılması planlanan Hollandalı futbolcu için kapıyı 15 milyon Euro’dan açtı. Ancak Ünal Aysal’ın teklifi İtalyanlar’ın önerisinin yakının geçmek bir yana masadakileri adeta şoke etti. Çünkü Aysal, 15 milyon Euro isteyen Moratti’ye yaptığı teklif ‘0’dı. (yazıyla da sıfır).

SIKI?PAZARLIK?
BU durum Inter cephesinde şaşkınlık yaratırken, sarı-kırmızılıların başkanı ‘0’ın gerekçesini ise Inter’i 15 milyon Euro’luk yükten kurtarmalarına bağladı. Aysal, kulübüyle 2015 sezonunun sonuna kadar sözleşmesi bulunan ve yıllık ücreti 6 milyon Euro olan Hollandalı’nın takımda kalması durumunda Inter’in 15 milyon Euro ödemesi gerektiğini dikkat çekti.
SON gelişmelerin ardından iki gün boyunca süren pazarlıklarda Inter, 8 milyon Euro’ya kadar indi. Böylece Aysal’ın transferde uyguladığı taktik işe yaradı ve taraflar G.Saray’ın belirlediği maksimum rakam olan 8 milyon Euro’ya el sıkıştı. 

İMZA iCiN 6 MiLYON EURO

KULÜPLERİN anlaşmasından sonra transferin tamamlanması için iş Sneijder’ın ikna edilmesine kaldı. Bunun için de sarı-kırmızılılar Hollandalı yıldıza müthiş bir teklifte bulundu. Takım içindeki dengeleri düşünerek yıllık garanti ücret olarak 3.2 milyon Euro, maç başı olarak ise 25 bin Euro önerildi. Ancak Inter’de yıllık 6 milyon Euro kazanan Hollandalı için bu rakamlar yetersiz gibi gözükse de yönetim şampiyonluk ve Avrupa’da alınacak başarılı sonuçlar için de yıllık yaklaşık 750 bin Euro’yu bulan prim ve bonus için garanti verdi.

YANIT?BEKLİYORLAR
SARI-kırmızılıların Sneijder’i ikna etmek için yaptığı asıl hamle ise 6 milyon Euro’luk imza parası teklif etmek oldu. Şimdi sarı-kırmızılı yönetim gelmesi durumunda 3.5 yılda 22 milyon Euro kazanacak olan Hollandalı futbolcunun vereceği yanıtı bekliyor.