Dünya Amatör Takım Şampiyonası'nın ardından ünlü oyuncuların sahaya çıktığı THY Dünya Golf Finali'ne ev sahipliği yapan Türkiye, gelecek yıldan itibaren üç yıl boyunca önemli bir organizasyona imza atacak. Avrupa Turu kapsamında 'Türkiye Açık' adıyla düzenlenecek turnuvanın ilki, 7- 13 Kasım tarihlerinde Maxx Royal The Montgomerie Sahası'nda yapılacak.

Türkiye Açık Turnuvası ile ilgili açıklama Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Avrupa Turu temsilcisi Keith Waters ve Organizatör Chubby Chandler'ın katıldığı basın toplantısı düzenledi. Ağaoğlu, Türkiye'nin Tiger Woods dahil dünyanın en iyi oyuncularından sekizini buluşturan bir organizasyona imza atığını belirtti. Ahmet Ağaoğlu, "Ülke olarak dünyanın en güçlü ekonomilerinden birine sahibiz. Her spor dalında dünya ve Avrupa şampiyonalarını başarıyla organize ediyoruz. Böylesine büyük ve prestijli organizasyonun Türkiye'ye 2020 Olimpiyat adaylığı yolunda destek olacağını düşünüyoruz" dedi.

ÖDÜL 7 MİLYON DOLAR

Avrupa Turu'nu farklı destinasyonlara taşımak için gayret sarfettiklerini belirten Keith Waters ise organizasyonun para ödülünün 7 milyon dolar olduğunu, bu yönüyle oyuncuların tercih sebebi olacağını söyledi. Organizatör Chubby Chandler ise Türkiye Açık'ın tarihinin Tiger Woods'un programına göre şekillendiğini ve Amerikalı oyuncunun gelecek yıl da Belek'e geleceğini açıkladı.

MAXX ROYAL HAZIR

Türkiye Açık'a ev sahipliği yapacak Maxx Royal The Montgomerie Saha Müdürü Cahit Şahin ise dünyanın en iyi oyuncularını ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını söyledi. Sahanın, ünlü İskoç oyuncu Colin Montgomerie tarafından 'Şampiyona Sahası' olarak tasarlandığını belirten Şahin, "Sahayı tasarlayan Montgomerie 'Bir gün bu sahada profesyonel tur organizasyonu oynanmasını hayal ediyorum' demişti. Onun bu hayalini sahanın beşinci açılış yıldönümünde gerçekleştireceğiz" diye konuştu.