Gol krallığı düellosu!

Euro 2012 çeyrek final maçlarının tamamlanmasının ardından heyecan yarı finale taşındı. Kupada kıyasıya rekabet yaşanırken öte yandan gol krallığında da çekişme yaşanıyor. Cristiano Ronaldo ve Mario Gomez 3'er golle bu gol krallığında ilk sıradalar.

Yayınlanma

Gol krallığı düellosu!

Euro 2012 çeyrek final maçlarının tamamlanmasının ardından heyecan yarı finale taşındı. Kupada kıyasıya rekabet yaşanırken öte yandan gol krallığında da çekişme yaşanıyor. Cristiano Ronaldo ve Mario Gomez 3'er golle bu gol krallığında ilk sıradalar.

Gol krallığı düellosu!

Portekiz ve Almanya'nın yarı finale yükselmesinde büyük pay sahibi olan oyuncular Cristiano Ronaldo ve Mario Gomez, grup maçları ve çeyrek finaller sonunda attıkları 3'er golle gol krallığı yarışında zirvede yer alıyorlar.

Hırvat Mario Mandzukic ve Rus Alan Dzagoev ise grup maçlarında 3'er gol kaydederek dikkat çekmelerine karşın takımları gruplardan çıkamayınca gol krallığı yarışında geride kaldılar.

Bundesliga'da bu sezon Bayern Münih formasıyla 26 gole imzasını atan Mario Gomez, Almanya Milli Takımı'nın yarı finalde İtalya ile oynayacağı karşılaşmada fileleri havalandırarak hem takımını finale taşımanın, hem de gol krallığı yarışında avantaj elde etmenin peşinde olacak. Mario Gomez, Almanya'nın Portekiz ve Hollanda ile oynadığı grup maçlarında 3 kez fileleri havalandırmıştı.

Bu sezon Real Madrid formasıyla La Liga'da 40 gol atan Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo ise takımının son Avrupa Şampiyonu İspanya ile oynayacağı yarı final maçında en büyük kozu olacak. Ronaldo, takımının Hollanda ile oynadığı grup maçında 2 gol birden atarak maça damgasını vurmuştu. Ronaldo son golünü ise çeyrek finalde Çek Cumhuriyeti ile oynadıkları ve yarı finale yükseldikleri maçta kaydetmişti.

İspanya Milli Takımı'nın çeyrek finalde Fransa'yı 2-0 yendiği maçta takımının 2 golünü birden atan Xabi Alonso ile takım arkadaşları Fernando Torres ve Cesc Fabregas da 2'şer golle Gomez ve Ronaldo'yu takip ediyorlar.

Turnuva tamamlandığında gol krallığı yarışında eşitlik olması durumunda önce oyuncunun turnuva boyunca yaptığı asist sayılarına yine eşitlik olması durumunda bu kez oynadığı süreye bakılacak.

ASİST KRALLIĞINDA MESUT ZİRVEDE
Turnuvanın asist krallığında ise tanıdık bir isim var. Almanya Milli Takımı'nın Türk asıllı yıldızı Mesut Özil, grup maçları ve çeyrek finaller sonunda yaptığı 3 asistle zirvede yer alıyor.

Mesut gibi 3 asist yapan diğer isimler ise Rusya'dan Arshavin, İspanyol David Silva ve İngiliz Steven Gerrard. Ancak bu isimlerden Arshavin ve Gerrard'ın takımları turnuvadan elendiler.

3'er asistli Mesut Özil ve David Silva'yı 2'şer asistleri bulunan Portekizli oyuncular Nani ve Moutinho takip ediyor. Yine 2'şer asistleri bulunan Sebastiano Larsson (İsveç) ve Karim Benzema'nın (Fransa) takımları turnuvaya veda ettiler.

ŞUTLARA RONALDO DAMGASI
Turnuvada geri kalan maçlarda kaleye en çok şut gönderen isim ise Portekiz'in yıldızı Cristiano Ronaldo oldu. Ronaldo, toplam 29 şut çekerken bunlardan 14'ünde isabet sağladı, 15'in de ise çerçeveyi bulamadı. Ronaldo kaleyi bulan şut ve dışarı giden şut istatistiklerinde de zirveyi kimseyi bırakmadı.

Ronaldo'yu kaleyi bulan şutlarda İtalyan Mario Balotelli 12 ve Fransız Karim Benzema 11 takip ediyor.

Kaleyi bulmayan şutlarda ise Rus Alexandr Kerzhakov 11 ile Ukraynalı Yevhen Konoplyanka 10 Ronaldo'nun arkasında yer alıyorlar.

OFSAYTIN KRALI TORRES
Turnuvada şimdiye kadar oynanan 28 karşılaşma içerisinde en çok ofsayta yakalanan isim ise İspanya'nın golcüsü Fernando Torres oldu. Torres, turnuvaya ilk turda veda eden İrlanda Cumhuriyeti'nden Robbie Keane ve Yunan oyuncu Dimitris Salpingidis ile birlikte tam 6 kez ofsayta yakalandı. Yunanistan da turnuvaya çeyrek finalde veda etti.

Turnuvanın şimdiye kadar en çok sarı kart gören oyuncuları ise 3'er kez ile Yunanistan'dan Sokratis Papastathopoulos ve İrlanda Cumhuriyeti'nden Ketih Andrews.

Yorumlar