İki futbolcu, yerel bir televizyonun spor programına katıldı. Giresunspor’u çok sevdiği için geri döndüğünü aktaran Mehmet Ali, "Giresunspor’un yeri bende ayrı. O nedenle 2'nci Lig'de de olsa buraya hizmet etmekten gurur duyuyorum. Elimizden geldiğince Giresunspor’u yakışan yere taşımaya çalışacağız. Giresunspor bu lige yakışmıyor" diye konuştu. Mehmet Ali, daha sonra şunları söyledi:

"Giresunsporspor burada olmamalı. Yeni bir takımız ve bunun sıkıntılarını bazen yaşıyoruz ama zaman her şeyin ilacıdır. Kendimize bir hedef koymuş değiliz ama Giresunspor’u en iyi yere getirmek için çaba sarf ediyoruz. İnegöl’e de, Çankırı’ya da kazanmak için gideceğiz. Lige farklı bir gözle bakıyoruz. Bir an önce bu takımı bulunduğu yerden kurtarma sorumluluğu içerisindeyiz. Buraya Ünyespor değil daha iyi takımlar gelmeliydi."

Ünyespor maçında galibiyet golünü atan Süleyman Varlık ise 18 yaşına kadar Göztepe tribünlerinde yer aldığını, sonrasında sahaya indiğini belirtti, "Bu nedenle tribündeki insanın ne istediğini çok iyi bilirim" dedi. Süleyman, 2009 yılında Sakaryaspor forması giyerken 84'üncü dakikada Giresunspor’a gol attığını ve o golün bugün hala  konuşulduğunu hatırlatırken de şunları söyledi:

"Sakaryaspor’da oynarken 39 puanla gol averajıyla küme düşmüştük. O dönemde Giresunspor ile yarışıyorduk. Giresunspor ile oynadığımız maçı kazanmamız gerekiyordu. Golü ben attım ve maçtan sonra da çok tepki aldım. Hangi takımın formasını giyiyorsam onun başarısı için terimin son damlasına kadar savaşırım. Sakaryaspor yine bizim grubumuzda. O maçta çıkar, gol atmak için çabalarım. Kötü oyun iyi oyun önemli değil. 1-0 olsun, bizim olsun. Sonuçta bu skorlar bizi bir yerlere götürecektir. Bu galibiyetlerle moral bulan çok insan var. Giresunspor’u hak ettiği yere taşıyacağız."

GİRESUNSPOR BURSA YOLCUSU

Perşembe günü Ziraat Türkiye Kupası’nda Spor Toto 2'nci Ligi Beyaz Grubu takımlarından İnegölspor ile karşı karşıya gelecek olan Giresunspor, Angela Coma Otel’de kampa girecek. Yeşil beyazlılar, yarın ise İnegölspor Tesislerinde bir antrenman yaparak kupa maçı hazırlıklarını sonlandıracak.

SAKATLARDAN İYİ HABER GELDİ

Giresunspor’un Ünyespor ile oynadığı maçta sakatlanan Ümit Can Batman, Süleyman Varlık ve Berkan Yıldırım’ın iyi olduğu bildirildi. Üç oyuncunun çekilen MR sonuçlarının iyi çıktığı ve korkulacak bir durumun söz konusu olmadığı bildirildi. Teknik Direktör Cengiz Demir’in şans vermesi durumunda bu oyuncuların İnegölspor maçında oynayabilecekleri de ifade edildi.

FATİH ŞEN YEŞİLBEYAZLI FORMA İLE 1034 GÜN SONRA YENİDEN ATATÜRK STADI'NDA

Giresunspor’un takım kaptanı Fatih Şen, tam 1034 gün aradan sonra yeşil beyazlı formayla Atatürk Stadı'nda maça çıktı. Giresunspor forması altında en son resmi maçını 23 Aralık 2009 tarihinde Ziraat Türkiye Kupası maçında Bursaspor’a karşı giyen tecrübeli oyuncu, tam 1034 günlük hasretini Ünyespor maçıyla sona erdirdi. Yeşil beyazlı ekipten ayrıldıktan sonra Mersin İdmanyurdu ve Şanlıurfaspor formaları giyen ve sezon başında Giresunspor’a dönen Fatih Şen, Ünyespor maçının 70'inci dakikasında Habip’in yerine oyuna dahil oldu.