İmza töreni ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bulak, "Mersin İdman Yurdu'na gelirken tereddüt yaşadınız mı? sorusu üzerine ilk karar verme zorluğunu, Trabzonspor ile aralarındaki 3 yıllık sözleşme nedeniyle karşılaştığını belirterek, "Onun çözümü olmadan bir şey yapmak doğru olmazdı. Onun görüşmeleri ve anlatımı benim için zordu.  Takımın konumu ise, sizin de malumunuz olduğu üzere bu yıl bu noktada. Dolayısıyla yukarıda takım almak, çok puan toplayan takım almak ile az puan toplayan takım almak arasında fark var. Savaşçı kimliği ile öne çıkmış bir insanım. Hep de bu mücadele içinde oldum. Onun için çok da ürkütücü olmadı. Şehri, takımı ne yapabileceklerimizi biliyorum. İnşallah bunu başaracağız. Ama tabi ki insanlar gelirken gelecek olduğu yerin ne olduğu, ne olacağı gibi şeyleri bir parça düşünüyor" diye yanıt verdi.

Yeni takımının lig ve kupadaki hedefleriyle ilgili bir başka soruyu da yanıtlayan Bulak, şöyle konuştu;

"Mersin İdmanyurdu'nun ligi iyi bir noktada bitirmesi lazım. Kupanın da bir çok takım için önemli olduğunu düşünüyorum. Eğer çok daha korunaklı bir yerde olsaydık, kupa için farklı şeyler söyleyebilirdik. Ama hem kadronuzu koruyacaksınız hem pozisyonunuzu daha iyi noktalara taşıyacaksınız hem de sonuç alacaksınız, bu arada kupada gideceksiniz, artı kış şartları da girecek. Elimizde yeterli geniş bir kadro var, o kadroyu görme açısından biliyorum ki Gençlerbirliği maçında da Mersin İdmanyurdu ligde oynamayan bir çok oyuncusu ile oynadı ve başarılı oldu. Biz bunu yapabilecek güçteyiz. Kadroda rotasyon olduğu zaman görev alan arakdaşlar çok daha iyi şeyler yapabiliyor. Bu rotasyonu yaşayacağız, hem kupada hem de ligde gidebildiğimiz kadar gideceğiz."

NOBRE'NİN TRANSFERİ İDDİALARI

Bulak, bir soru üzerine Nobre'ye ilişkin transfer iddialarının gündeme gelmediğini anlatırken, "Nobre Mersin'e geldiğinden beri her takımla anlaşıyormuş gibi yazılıp çizildi. Özellikle öndeki takımlar santrafor mevkiinde eksiklik hissedildiğinde Nobre'nin adı geçiyor. Ama Nobre Mersin İdman Yurdu'nun oyuncusu. Nobre bizim çok çok önemli bir oyuncumuzdur. Dolayısıyla kimse önemli oyuncusundan ayrılmak istemez" açıklamasını yaptı.

Giray Bulak, bir başka soru üzerine devre arasında Trabzonspor'un yanı sıra birçok takımla temasa geçebileceklerini belirterek, "Şu an 28-29 kişilik bir kadro var. Buna 5-6 transfer daha düşünüldüğü zaman sayı 33-34'e çıkacak. Oysa 24 kişilik bir kadroyla çalışmayı planlıyoruz. Bu yüzden takımdan ayrılması gereken bazı oyuncular olabilir" dedi.



Mİ(AP/AÖ) FOTOĞRAF