Bazı incelemelerde bulunmak üzere Malatya'ya gelen Bakan Kılıç, Vali Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Milletvekili Öznur Çalık ile birlikte ilk olarak Bakanlığın yaptığı spor tesislerinde incelemelerde bulundu. Malatyaspor’un yeni yapılan tesisini de gezen Bakan Kılıç, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Lig maçlarında yaşanan şiddet olaylarına değinen Kılıç, "Futbolda yeni sezona hazırlanıyoruz. Yeni sezonda futbolun hiçbir aktörünün gerilim arttırıcı bir davranışa girme gibi bir hakkı söz konusu olmamalıdır. Herkesin görevi gerilimi azaltmak, tansiyonu düşürmek, uzlaşı ve çözüm yollarını açık tutma yönünde bir tercih kullanmaya hepimiz mecburuz" diye konuştu. 

'ŞİKE DAVASI HUKUK SÜRECİNDE DEVAM EDİYOR'

Şike davasının hukuk sürecinde devam ettiğini kaydeden Bakan Kılıç, hiç kimsenin hukuk dışında bir beklentisinin olmaması gerektiğini vurguladı. Bakanlık olarak üzerlerine düşen her görevi yapacaklarını ifade eden Bakan Kılıç konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sezona verilen arada Spor Toto Süper Lig’de temsil edilen kulüplerin başkanları ile sık sık biraraya geleceğiz. Yine süper ligdeki kulüplerimizin teknik patronları ve hocaları ile zaman zaman bir araya geleceğiz. Takım kaptanları ile kamuoyunca tanınan futbolcularımızla, özelliklede milli futbolcularımızla bir araya gelip durum değerlendirmesi yapacağız. Bu değerlendirmelerin nihayetinde hem teknik adamlarının, hem kulüp başkanlarının, hem takım kaptanlarının ve milli futbolcularımızın spor camiasına, futbol kamuoyuna yönelik teskin edici, rahatlatıcı açıklamalar yapmalarını kendilerinden rica edeceğiz. Tribünlerde tansiyonun daha da azalması lazım, sahalara yansıyan gerilimin azalması lazım. Bu bir dövüş sanatı değildir, taraftarın hissiyatını herkesin doğru algılaması lazım. Taraftar psikolojisini ön planda tutarak herkesin değerlendirmelerini buna göre yapması lazım. Herkes üzerine düşen görevlerin gereklerini yerine getirirse, yeni sezona son derece gerilimsiz, rahat ve huzurlu bir ortamda başlayabileceğimizi düşünüyorum." 

'ŞİDDET, SADECE BAKANLIĞIN KONUSU DEĞİL'

6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine İlişkin Kanunun uygulanması yönünde en ufak bir tereddütün söz konusu olmadığını belirten Bakan Suat Kılıç şunları söyledi:

"Sporda şiddet ve düzensizlik tek başına Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın konusu değildir. Türkiye Futbol Federasyonu başta olmak üzere Federasyonlara düşen görevler vardır, futbol kulüplerine düşen önemli görevler vardır. Bunun yanında Adalet Bakanlığı'na İçişleri Bakanlığı'na da düşen çok önemli görevler vardır. İlgili bakanlıklar arasında gerekli koordinasyonlar sağlanacak ve yeni sezona yönelik önlemler çok daha bir dikkatle yürütülecektir."

KALECİ VOLKAN VE GAZETECİLER OLAYI

Milli Takımın Avusturya kampında, kaleci Volkan ile gazeteciler arasında yaşanan olaya da değinen Bakan Kılıç "Kişiye özel değerlendirmeler yapmak bir bakanın görevi ve işi değildir. Eğer milli takım kampında olmaması gerektiği düşünülen türden bir hadise yaşanmış ise, mutlaka mili takımların teknik patronu olan hocamız ve Türkiye Futbol Federasyonu gereken refleksi mutlak suretle ortaya koyacaktır" dedi. Bakan Kılıç, konuyla ilgili teknik direktör Abdullah Avcı'nın değerlendirme yapması ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı'nın da son noktayı koyması gerektiğini belirtti.

Bakan Kılıç akşam İnönü Stadyumu'nda gerçekleştirilecek olan Türkçe Olimpiyatları Malatya ayağına katıldıktan sonra yarın sabah Malatya’dan ayrılacak.

GAZETECİLERİN BİNDİĞİ ASANSÖR ÇAKILDI

Öte yandan Bakan Kılıç, İnönü Üniversitesi Kampusu'nda yapılan yurtları incelediği sırada binadan inerken asansör yerine merdivenleri kullandı. Bakanı izleyen gazetciler  ise asansöre binerek aşağı inmek istedi. Ağırlığa dayanamayan asansör hızla zemin kata çakıldı. Olayda kimse yaralalanmazken, kameramanlar asansörün kapısının görevlilerce açılmasının ardından dışarıya çıkabildi. 



MP(MP/COŞ)