Şu ana kadar Şampiyonlar Ligi organizasyonunun içerisinde yer almasından dolayı kasasınA toplam 24 milyon euro koyan Galatasaray, Braga'yı 2-1 mağlup etmesinin ardından 3.5 milyon euro başarı primi ve 1 milyon euro da galibiyet primi aldı ve toplamda 4.5 milyon euro daha kazandı.

Şampiyonlar Ligi'nde şu ana kadar toplam 28.5 milyon euroluk bir gelir elde eden Galatasaray, çeyrek finale kalması halinde ise 3.9 milyon euro daha bonus alacak.

Şampiyonlar Ligi'ne katılım hakkından dolayı 8.9 milyon euro alan Galatasaray, Fenerbahçe'nin ön eleme turundan elenmesinden sonra da kasasına toplam 13 milyon euro daha koymuştu. Şampiyonlar Ligi'nde toplam 3.5 milyon euro performans primi alan sarı-kırmızılı takım, son 16 takım arasına kaldığı için de 3.5 milyon euro gelir elde etmiş oldu.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nden şu ana kadar elde ettiği gelir ile sezon başından bu yana yaptığı yatırımların da karşılığını almış oldu.

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, GSTV'ye yaptığı açıklamada konu hakkında; "Transferlerle beraber 22 milyon dolar bir yatırımımız oldu. Bu sene yandı diye bir şey yok. Bu temeli attık. Seneye 2. kat sonra 2. kat..Koca bina olur. Sonra da kimse bizi Şampiyonlar Ligi'nden atamaz. 22 milyon çok büyük değil." ifadelerini kullanmıştı.

FOTOSPOR