Nakil olmayı bekleyen diyaliz hastalarının ziyareti ile başlanılan anlamlı günde Galatasaraylı Yöneticiler, organ nakli olmuş çocuklar, Yenicander Başkanı Doç. Dr. Şinasi Sevmiş, Gaziosmanpaşa Hastanesi Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hamdi Karakayalı ve Nefroloji Uzmanları Doç.Dr. Sevgi Şahin ve Uz. Dr. Murathan Uyar'ın katılımlarıyla bir basın toplantısı düzenledi.

Gaziosmanpaşa Hastanesi Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hamdi Karakayalı Galatasaraylı yöneticilere böylesi önemli bir konuda destek vermelerinden dolayı teşekkür etti. Ülkemizde onbinlerce organ bekleyen hasta olduğunu ne yazık ki organ bağışı sayılarının çok az olduğunu ve bu tarz anlamlı ziyaretlerin organ bağışı konusunda toplumu bilinçlendirmek adına katkısının büyük olduğu belirtti.

Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk; "Hayatta insanın en büyük gücü ne serveti, ne kas gücüdür. Servetlerin en büyüğü başka insanlara yardımcı olmaktır, önemli olan başka insanları mutlu edebilme kapasitesidir" dedi.

Eğitimin çocuklar için çok önemli olduğunu, öncelikle sağlıklarının yerinde olması için ellerinden geleni yapmaları gerektiğini ardından da eğitimlerini tamamlamalarını dilediğini söyledi.

Böbrek nakilli çocuklar Hasan Basri Sevgi, Erdal Altıntaş, İlyas Kılıç'a Adnan Öztürk birer kitap hediye ederken Sedat Doğan da çocuklara forma hediye etti. Nakilli çocuklardan Hasan Basri, Adnan Bey'e teşekkür plaketini verirken herkesi organ bağışına davet etti.

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan da, "Ülkemizde binlerce insanın organa ihtiyacı var. Ben Galatasaray taraftarlarının bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum dedi. Daha önce Galatasaray dergisini görme engelli taraftarlarımız için sesli hale getirmiştik. Bugün buraya gelerek hem hastaların yanında olmak hem de herkesi organ bağışına davet etmek isteriz" diye konuştu.

Ata Aksu ise konuşmasında Adnan Bey'e katıldığını servetlerin en büyüğünün insanlara yardımcı olmak olduğunu belirtti. Basın toplantısı organ bağışı ve plaket takdimi ile son buldu.


GH(GH/FG)