"FEDERASYONUMUZA ÇOK GÜVENİYORUM. FEDERASYON BAŞKANIMIZIN SAĞDUYUSUNA DA ÇOK GÜVENİYORUM"


"TFF KONGRESİNDEN MUHAKKAK BİR NETİCE ÇIKMASI LAZIM"


SHAQİRİ TRANSFERİ İLE İLGİLİ KONUŞAN AYSAL: "RAKAMLARA BAKACAĞIZ. EĞER RAKAMLAR TUTARSA BU İŞ OLUR"


"GALATASARAY'IN BU ARALAR ÇOK CİDDİ BİR TRANSFER İHTİYACI DA YOK. SADECE İLERİYE DÖNÜK HAZIRLIKLARIMIZI YAPIYORUZ. OLURSA OLUR, OLMAZSA DA OLMAZ"


SERHAN TÜRK / İSTANBUL, - GALATASARAY Kulübü Başkanı Ünal Aysal, merhum Özhan Canaydın için düzenlenen anma gecesinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.


İsviçreli golcü Xherdan Shaqiri transferiyle ilgili bilgiler veren Aysal, "Şu anda bitmiş hiçbirşey yok. Sadece müzakere yapmaya başladık. Önümüzde bir kaç günümüz var. Biz Galatasaray olarak Shaqiri ile ilgilendiğimiz daha önce de belirttik. Bugün daha bir ciddiyet kazandı. Rakamlara bakacağız. Eğer rakamlar tutarsa bu iş olur. Shaqiri, Galatasaray'a yakın, Galatasaray da Shaqiri'ye yakın. Futbolcunun kulübü Basel de şu an hesap kitap yapıyor. Basel için bu yukarıdan aşağıya bir ticaret. Ama bizim de bir bütçe meselemiz var. Bütçemize uygunsa çok istiyoruz, ama uymazsa da başka opsiyonlar üzerinde çalışacağız. Zaten Galatasaray'ın bu aralar çok ciddi bir transfer ihtiyacı da yok. Sadece ileriye dönük hazırlıklarımızı yapıyoruz. Olursa olur, olmazsa da olmaz" dedi.


Bir basın mensubunun, Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir'in, "Galatasaray'ın bağırmasının sebebi, biz kulüp olarak Galatasaray'ın 3 katı fazlasıyız" sözlerini hatırlatması üzerine ise Aysal, "Nihat Bey benim dostumdur. Bütün Fenerbahçeli yöneticiler gibi O da benim dostum. Böyle bir ihtiyaç hissedip, böyle bir konuşma yaptıysa, bunun için ben başka bir şey eklemek istemiyorum. Biz Galatasaray olarak, Fenerbahçe'ye dönük bu güne kadar şikayetimiz olmadı. Fenerbahçe için, şöyle olsun, böyle olsun şeklinde de bir talebimiz olmadı. Böyle bir talebimiz yok, bundan sonra da olmaz. Kardeş kulübümüz, dostumuz, ezeli ve ebedi rakibimiz. Onları çok seviyoruz" ifadelerini kullandı.


Türkiye Futbol Federasyonu'nun 26 Ocak'ta yapacağı Genel Kurul ile ilgili soruları da yanıtlayan Aysal, şunları söyledi;


"Bugüne kadar söylemek istediklerimizi söyledik. Durumumuz, konumumuz ve pozisyonumuz çok net ve çok belli. Bunun üstüne eklenecek bir şeyimiz yok. Ayrıca katiyen açık oylamadan. Herkes kendi durumunu net olarak bildirsin. Böylece kamuoyu da kimin neyi, nasıl düşündüğünü de görmüş olur. Belirsizlikler de inşallah bu kongreden sonra kalkar. Bütün istediğimiz bu. Federasyonumuza çok güveniyorum. Federasyon başkanımızın sağduyusuna da çok güveniyorum. Herhalde onlar böyle bir gerek gördüler ki, bu kongreye davet ettiler. Bundan muhakkak bir netice çıkması lazım. Fenerbahçe ve diğer kulüplerimiz yönünden de bazı olayların netlik kazanması, kulüplerimizin prestij kaybı açısından son derece önemlidi. Bütün duamız, bu işin bir an önce netleşip bitmesi ve spora dönmemiz."


ST