Mitroglou Aslan'ı kurtardı

Galatasaray'da yeni transfer Konstantinos Mitroglou ilk kez ilk 11'de sahaya çıktı. Yunan forvet, maçın başlarında çok net bir gol kaçırsa da maçın son dakikasında kaleci Milan Lukac'ın hatasını iyi değerlendirdi ve topu güzel bir aşırtmayla boş kaleye gönderdi. 

Direkleri geçemedi

Galatasaray maçın son 20 dakikasında Akhisarspor üzerinde büyük bir baskı kurdu. Sarı-Kırmızılılar bu zaman diliminde iki kez direğe takıldı. Önce Onyekuru'nun şutu kaleci Lukac'tan sekip sağ çatala çarptı, ardından Feghouli'nin sağ çaprazdan çektiği şut üst direkte patladı. Akhisarspor kalecisi Sırp Milan Lukac, Galatasaray'ın bu baskısında yaptığı kurtarışlarla Yeşil-Siyahlıların aldığı 1 puanda en önemli pay sahiplerinden biri oldu. 

Diagne, Fernando ve Linnes kadroda yok

Galatasaray'da sakatlıkları bulunan Mbaye Diagne, Fernando Reges ve Martin Linnes, maç kadrosunda yer almadı. Benfica ile oynanan rövanş maçında sol adalesinde zorlanma ve ödem tespit edilen Diagne, Portekiz ekibi ile yapılan ilk müsabakada sol arka grup kas tendonlarının yapışma yerinde tendinit oluşan Fernando ve sol üst arka adalesinde ikinci derece zorlanma olan Linnes, müsabakada forma giyemedi.

Emre Akbaba 149 gün sonra 11'de

Akhisarspor maçının başlangıç kadrosunda yer alan Galatasaraylı futbolcu Emre Akbaba, uzun bir aradan sonra ilk 11'de sahaya çıktı. Süper Lig'in 7. haftasında 28 Eylül 2018'de Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile oynanan maçta ayak tarak kemiği kırılan Emre Akbaba, takımının yaptığı son 27 resmi müsabakada ilk 11'de görev alamamıştı. Emre Akbaba, 149 gün sonra bir maçta ilk 11'de forma giydi. Akbaba, 46. dakikada yerini Selçuk İnan'a bıraktı.

Akhisarspor'da 7 eksik

Cihat Arslan ile yolların ayrılmasından sonra teknik direktörlüğe getirilen Cem Kavçak yönetiminde maça çıkan Akhisarspor'da, 7 futbolcu sakatlıkları ve cezaları nedeniyle kadroda bulunmadı. Ege temsilcisinde sakatlıkları olan Mustafa Yumlu, Güray Vural, Miguel Lopes, Eray Ataseven ve Dany Nounkeu ile cezalı Josue Pesqueira ve Serginho, müsabakada görev yapamadı.

Saha zemini için özel önlem

Galatasaray Kulübü, kar yağış uyarısı üzerine aldığı önlemle saha zeminini korudu. Yağıştan etkilenmemesi için saha zeminine serilen branda maçtan önce kaldırıldı. Karşılaşma öncesinde çatıdaki karlar da çalışanlar tarafından temizlendi. Hayatını kaybeden eski milli futbolculardan Abdullah Çevrim için müsabakadan önce saygı duruşu yapıldı.

Türk Telekom Stadyumu’nda 24 bin 208 seyirci

İstanbul’da dün başlayan ve bugün de etkisini sürdüren kar yağışına rağmen sarı-kırmızılı taraftarlar maça geldi. Türk Telekom Stadyumu’nda oynanan müsabakayı toplam 24 bin 208 biletli seyirci takip etti. Galatasaraylı taraftarlar maç boyunca tezahüratlarıyla takımına destek olurken az sayıdaki Akhisarsporlu taraftarlarda deplasmanda tribününde yerini alarak takımlarını yalnız bırakmadı.

Stat: Türk Telekom

Hakemler: Suat Arslanboğa, Serkan Ok, İsmail Şencan

Galatasaray: Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Nagatomo, Ndiaye (dk. 82 Donk), Feghouli, Belhanda, Emre Akbaba (dk. 46 Selçuk İnan), Onyekuru (dk. 86 Yunus), Mitroglou

Akhisarspor: Lukac, Zeki Yavru, Cocalic, Caner Osmanpaşa, Kadir Keleş, Aykut Çeviker (dk. 79 Bilal Kısa), Rotman, Onur Ayık (dk.74 Regattin), Sissoko, Barbosa, Manu (dk. 82 Cikalleshi)

Sarı kartlar: Mariano, Emre Akbaba (Galatasaray), Zeki Yavru, Rotman, Manu, Cikalleshi (Akhisarspor)

Gol: Dk. 90+4 Mitroglou