TFF'nin olağanüstü genel kurulunda 58. maddede küme düşmenin yerine puan silmeyi getiren değişiklik önergesi reddedildi.

Ankara'da yapılan Olağanüstü Genel Kurul'da küme düşme cezasının puan silmeye çevrilmesi önergesi reddedildi. Önerge şike yapan, teşvik veren ve teşviğe teşebbüs eden kulüplere küme düşme yerine puan silme cezası öngörüyordu.

Genel Kurul'da 300 delegeden, 226'sının hazır bulundu. Önergeyle ilgili konuşmaların ardından Türkiye Futbol Federasyonu Mehmet Ali Aydınlar kulüp başkanlarına önergeyi oylama açtı. Kritik oylamadan puan silme cezasını öngören önergenin reddedilmesi kararı çıktı. Birkaç başkan dışında önergeye 'hayır' oyu çıktı.

Geçen hafta Kulüpler Birliği ile biraraya gelen Federasyon, küme düşme yerine puan silme cezasını içeren önergeyi Genel Kurul'da gündeme getirme kararı almıştı.

DEMİRÖREN: FENERBAHÇEMİZİN ADI...
Kulüpler Birliği ve Beşiktaş Başkanı Demirören, Türkiye Futbol Federasyonu'nun da güven tazelemesi için 'seçim' kararı alması gerektiğini dile getirerek 'Başkan güven tazelesin, gerekirse seçime gidelim' diye konuştu.

TFF Olağanüstü Genel Kurulu'nda konuşan Yıldırım Demirören şunları söyledi: Seba Şerefli ikincilik lafını 8-0'lık Galatasaray - Ankaragücü maçından sonra söyledi. Ben konuşmayacaktım ama Altay Kulübü Başkanı'nın sözlerinden sonra konuşma kararı aldım. Dur kardeşim, dur ve yerini bil..

3 Temmuz'u kimse beklemiyordu. O günlerde Murat Özaydınlı, Aydınlar'ı arayıp işin gecikmesini rica etti olmadı. Kimse olacakları beklemiyordu. Hepimizin hedefi en kısa sürede karar almaktı. Alınacak karar kişileri memnun etmeyebilirdi. Maalesef Fenerbahçe'mizin adı herkesten çok geçiyor. Çünkü reyting adına oluyor bunlar. Hayır, 8 takım bu sürecin içinde. Bugünü milat olarak görmeliyiz. Başkan ve yönetim kurulu bugünlere iyi niyetle geldi. Ancak verilen önerge doğru bir önerge değil. Gerekirse verilen önergeyi geri çekelin, seçim kararı alalım. Çocuklarımız neden hala kavga bitmedi diyecek. Bu sürecin doğrusu mahkeme sürecini beklemektir. Adli sürecin sonucu beklenmelidir. bence önergeyi geri çekip seçime gidelim.

AYDINLAR: HERKES SUÇSUZ, TEK SUÇLU BİZİZ
TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Genel Kurul'da yapılan konuşmalara bir açıklamayla cevap verdi. Aydınlar şunları söyledi: Savunma hakkının kısıtlanması gibi bir şey söz konusu değil. Süre konusunda baskı yapılması söz konusu değil. Hukukçulara baskı yapmak ne benim, ne de sizlerin haddine. Savunma süresini PFDK 20 gün, Etik Kurulu 15 gün olarak vermiş. Adil savunma yapılacak, herkes haklarını savunacak. Masumiyet karinesinden bahsetmiyormuşum, el insaf. Lobilere teslim olduğum iddiası doğru değil, insaflı olun.

Yetki devri yapmışız yanlış yapmışız. Neyi yanlış yapmışız? FIFA'da karar verme yetkisi disiplin kurullarında. Dünyada tek örnek Türkiye, yönetim kurulları veriyor. Fenerbahçe için önyargılı yaklaşımım varmış. Kime söyleniyor bu söz bana. Sevgili Ali Koç yukarıda Allah var, lütfen insaflı olun. O kulübe yıllarca hizmet etmiş birisi yapacak. Şenol Güneş hocaya çok teşekkür ediyorum. Konuşmalarına yüzde 100 iştirak ediyorum. Türkiye'de futbol ithalatla devam edemez. Bu konuda bütün Türkiye'de gerekli altyapıyı kurmamız lazım. Almanya'dan yetişen üç futbolcu var Real Madrid'de. Biz nereden bilelim burada kirli işler varmış. Göreve gelirken böyle kirli işler olduğunu bilmiyorduk. Federasyondaki bazı arkadaşlar ismen suçlanıyor. Ben bu arkadaşlara kefilim.

3 Temmuz'dan beri yaptıklarımız iyi niyetle, futbol kulüpleri zarar görmesin diye, imaj kaybına uğramasın diye iyi niyetle elimizden geldiğince çaba gösterdik. Kimseyi suçlamıyorum. Şunu gördüm; herkes suçsuz tek suçlu var o da biziz. Biz buraya şerefimizle geldik, koltuk meraklısı değiliz. Ben vicdanen ve kalben çok rahatım. Yönetim Kurulu olarak gerekli değerlendirmeyi yapacağız."

GS BAŞKANI AYSAL: 1-2 TAKIM DÜŞER
Galatasaray Başkanı Aysal, teşvik ve şikeye uygulanacak yaptırımları düzenleyen yönetmeliğin 7 maddesinin değiştirilmesine ilişkin oylamada ''hayır'' oyu kullanacaklarını söyledi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu sonrası yaptığı konuşmada, "Ben 8 takımın düşeceğine ihtimal vermiyorum. 1-2 takım düşer o kadar" dedi.

YÖNETİMİN GİTMESİ SIKINTI YARATIR
Şike soruşturmasıyla ilgili deneyim sahibi olan şu anki federasyon yönetiminin gidip başka bir yönetimin gelmesinin sıkıntı yaratacağını belirten Aysal, "Başladığımız noktanın doğru olduğu bu genel kurulla tescil edildi" şeklinde konuştu.
Takımların düşmesinin yayıncı kuruluşa zarar vermeyeceğini söyleyen Ünal Aysal, Galatasaray olarak havuzdan çıkmayı düşünmediklerini de ifeda etti. (..)

(BIR GÜN- RADIKAL)

‘MAÇ OYNANIRKEN KURAL DEĞİŞTİRİLMEZ’
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada ise ''maç oynanırken kural değiştirilemeyeceğini'' daha önce de dile getirdiklerini belirterek, ''7. maddede yapılmak istenen değişiklik önergesinde aslında 58. maddenin gizlenmiş değişiklik önergesi olduğu görülüyor. Maç oynanırken kuralın değiştirilemeyeceğini daha önce de söylemiştik. Bu önerge ise tam tersini getirmektedir'' dedi.
Değişiklik için Galatasaray olarak ''hayır'' oyu kullanacaklarını kaydeden Aysal, yapılacak değişikliğin kamu vicdanını rahatsız edeceğini, statlardaki huzurun biteceğini ve sonu gelmez tartışmalara yol açacağını ifade etti.