İzmir’de düzenlediği basın toplantısında kulüplere mali konularda destek olacaklarını söyleyen Koşar, 2'nci ve 3'üncü Lig’de olduğu gibi, önümüzdeki sezondan itibaren 1'inci Lig’de de deplasman masraflarını federasyonun karşılayacağını açıkladı. Ekonomik krizi üst düzeyde yaşayan 2'nci ve 3'üncü Lig kulüplerine can suyu olacaklarını kaydeden Arif Koşar, "Her 2 lige 5’er milyon TL vereceğiz. Digitürk’le anlaştık. Parayı isim hakkı, forma reklamı ya da farklı bir yolla aktaracağız" dedi.

Arif Koşar, müjdelerin yanı sıra, kulüplere uyarılarda da bulundu. Karadeniz’i ve Antakya’dan başlayıp Elazığ’a kadar olan Orta ve Doğu Anadolu'yu gezdiklerini hatırlatırken şöyle devam etti:

"Yaptığımız ziyaretlerde, kulüplerin tesis adına neyi var neyi yoksa kayıt altına aldık. Biliyorsunuz her yıl, proje gösteren kulüplere tesis yardımı olarak ciddi kaynak aktarıyoruz. Ancak yöneticiler, bu paraları iki-üç menajere kaptırıyor. Buna "dur" diyeceğiz. Bizden tesis yardımı isteyenin kayıtlarına bakacağız. Kriterlere uyan parayı alacak. Uymayan alamayacak; ama bizim kriterlerimize uyabilecek şekile girecek."

"MALİ DİSİPLİN CAN YAKACAK"

UEFA’nın mali disiplin konusuna verdiği önemi, 3 kulübün Avrupa kupalarından men edilmesi olayıyla net bir şekilde gördüklerini vurgulayan Arif Koşar, bu konuda şunları söyledi:

"Sakın alt liglerdeki kulüpler, (Bizi ilgilendirmiyor) demesin. Federasyon olarak biz de bu konuda hassas davranacağız. Lisans sistemi çok radikal olacak. 1'inci Lig’de 2013-14 sezonundan itibaren, gelir-gider tablosu dengesiz olan, borçlanma kıstaslarına uymayan kulüplere yaptırımlar gelecek. Elektrik parasını ödeyemeyen, doğalgazı kapalı, suyu akmayan kulüp var. Ama bir gidiyorsunuz, başkanın odasında deri koltuk, duvarda plazma televizyon. Bu böyle olmaz."


US(YC/AÖ) FOTOĞRAF