Türkiye, Macaristan, Polonya ve Romanya'nın katılımıyla Antalya Mardan Stadyumu'nda düzenlenen Parlamentolar Arası Futbol Turnuvası'nın final maçında, Türkiye ile Macaristan karşı karşıya geldi. Milletvekillerinin mücadele ettiği turnuvanın ilk gününde Romanya'ya 4-2 yenilen, ancak Romanya'nın parlamenter olmayanların yer aldığı bir takımla sahaya çıkması nedeniyle 3-0 hükmen galip ilan edilen Türkiye, Macaristan karşısına şampiyonluk için çıktı.

TÜRKİYE İLK YARIDA İŞİ BİTİRDİ

Türkiye, milletvekilleri Fatih Şahin, Mevlüt Çavuşoğlu, Fahrettin Poyraz, Fehmi Küpçü, İsmail Kaşdemir, Adem Tatlı, Mehmet Geldi, Enver Yılmaz, Harun Tüfekçi, Uğur Aydemir ve Osman Ören 11'i ile sahaya çıktı. Karşılaşmanın 8'inci dakikasında Pichler İmre'nin golüyle Macaristan 1-0 öne geçerken, Türkiye 31 ve 35'inci dakikalarda Enver Yılmaz'ın ayağından bulduğu iki golle ilk yarıyı 2-1 önde tamamladı. Maçın ikinci yarısında gol olmayınca karşılaşma bu şekilde tamamlandı ve Türkiye turnuvanın şampiyonu oldu. Turnuvada Macaristan ikinci, Polonya ise üçüncü oldu. Maç sonunda takımlara kupalarını Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı verdi.

2 YIL ÖNCESİNİN RÖVANŞINI ALDIK

Karşılaşmanın ardından soruları yanıtlayan takım kaptanı ve Ak Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Romanya mağlubiyetinin ardından Macaristan'ı yenmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Romanya maçında istedikleri oyunu oynayamadıklarını vurgulayan Mevlüt Çavuşoğlu, "Takımımızda çok fazla yeni oyuncu olduğu için uyum sorunu yaşadık. Ancak bugün Macaristan karşısında 1-0 mağlup duruma düşmemize rağmen 2-1 galip gelmeyi başardık. Takım oyunu oynadık. Daha çok paslaştık ve yardımlaştık. 2 yıl önce Macaristan'a yenilmiştik. Bugün kazanarak rövanşı aldık" diye konuştu.

CANIMIZI DİŞİMİZE TAKTIK

Karşılaşmada attığı 2 golle ön plana çıkan Ak Parti İstanbul Milletvekili Enver Yılmaz ise sıcak havada zorlu bir maç oynadıklarını belirterek, "Türk formasını ve bayrağını aldığınız zaman motivasyonu farklı oluyor. İki üç topumuz direkten döndü, iki de gol attık. Arkadaşlarımız canlarını dişlerine takarak mücadele etti. Şampiyonluğumuz Türkiye'ye hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

'YAŞASIN FİLİSTİN DEVLETİ'

Karşılaşma oynandığı sırada yedek kulübesinde oturan Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Ak Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, Ak Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ ve Ak Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, üzerlerine 'Yaşasın Filistin Devleti' yazılı yelekler giydi. Bir süre böyle oturduktan sonra milletvekilleri yelekleri çıkardı.

Konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Selçuk Özdağ, sporun dostluk ve kardeşlik olduğu kadar ülkeler arasında kaynaşmayı da sağlayan bir olgu olduğuna dikkati çekerek, yıllardır devlet olmaya çalışan Filistin halkının Birleşmiş Milletler'de (BM) geçici statüde gözlemci olarak kabul edilmiş olmasının büyük başarı olduğunu belirtti. Özdağ, "1948'li yıllardan itibaren devlet olabilmek için bir halk vardı orada. Çok büyük mücadeleler verdiler, büyük ızdıraplar yaşadılar ve yaşamaya devam ediyorlar. BM'nin verdiği kararı memnuniyetle karşılıyoruz. Biz de Filistin devletinin ve halkının yanında olduğumuzu belirtmek için sembolik de olsa destek veriyoruz. Filistin devletinin BM'de kalıcı olarak kabul edileceğini tahmin ediyoruz. En kısa zamanda buna karar vereceklerini düşünüyoruz" diye konuştu.



ÖÖ(HA/SS)