Önümüzdeki yıl 21 Haziran- 13 Temmuz tarihleri arasında Türkiye’nin ev sahipliğinde Kayseri, Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, Rize ve Trabzon’da düzenlenecek dünyanın en büyük etkinliklerinden 'U-20 Dünya Kupası' hazırlıkları kapsamında FIFA ve Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerinin oluşturduğu 28 kişilik heyet Kayseri’ye geldi. Kadir Has Stadı'nda incelemelerde bulunan heyet üyeleri, Kayseri'deki hazırlıklar ve organizasyonla ilgili değerlendirmeler yaptı. FIFA ve TFF heyeti daha sonra kentteki diğer stat ve sahaları da inceleyerek notlar aldı. Etkinliğin tanıtım toplantısında ilk olarak söz alan Kayseri Büyükşehir Belediye başkanı Mehmet Özhaseki, şöyle dedi:

"Kayseri olarak uluslararası alanda önemli bir futbol etkinliğine ev sahipliği yapacağımız için heyecanlıyız. 201 gün sonra Dünya Kupası'nın açılış maçı Kayseri’de oynanacak. Ülkemizin kültür, coğrafyasını tanıtacağımız için mutluyuz. Kadir Has Stadı belediyemiz tarafından çok sıkıntılar göğüslenerek yaptırıldı. Yerel yönetim olarak kimseden 5 kuruş almadan yaptırdığımız bu eser sayesinde uluslar arası şampiyonalara ev sahipliği yapıyoruz. FIFA yöneticileri ve gerekse futbol takımları burayı misafir gibi değil, kendi evleri gibi görebilirler. Umarım sadece Kayserili değil, Anadolu’daki futbolseverler açılış maçı ve diğer karşılaşmalarda stadın tribünlerini dolduracak."

Türkiye Futbol Federasyonu Uluslar arası etkinlikler ve Dış İlişkiler Koordinatörü Süheyl Önen de, Kayseri’nin şampiyonaya için tüm hazırlıklarını tamamladığını belirterek sporseverleri şimdiden satışa çıkarılan biletleri almaya davet etti.

FIFA Turnuva Direktörü Inaki Alverez de, Kayseri ve Kadir Has Stadı'nı çok beğendiklerini, açılış ve burada oynanacak maçlarda tribünleri dolu görmeyi arzuladıklarını söyledi. Alverez, "Kadir Has Stadı, incelemeden kusursuz çıktı. Burada herşey harika" dedikten sonra yakasındaki FIFA Dünya Kupası rozetini, Başkan Mehmet Özhaseki'ye armağan etti. Şampiyonanın maskotu Kanki'nin de boy gösterdiği tanıtımdan sonra FIFA yetkilileri, sporseverleri, şampiyonanIn oynanacağı illerdeki maçların biletlerini şimdiden almaları konusunda uyardı.



OE-DÖ(OE/AÖ) FOTOĞRAF