Yetkililer kupa maçları öncesinde stadlarda incelemelerini sürdürürken, sabah saatlerinde Gaziantep Kamil Ocak Stadyumu'na gelen 26 kişilik heyet, stadı gezerek eksiklikleri not aldı. FIFA heyetinin incelemesinin ardından FIFA Müsabakalar Sorumlusu Rhiannon Martin gazetecilere yaptığı açıklamada, son çalışmalar için geldiklerini söyledi.

Çeşitli kategorilerde incelemelerin yapıldığını vurgulayan Martin, "Öncelikle FIFA olarak Gaziantep'te bulunmaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz. Turnuvaya ev sahipliği yapacak stadlardan olan Kamil Ocak Stadyum'undaki son denetlemeleri yapmaya geldik. Biletleme, pazarlama, medya alanları, televizyon yayını, çim uzmanları gibi çeşitli kategorilerde stadyum şu anda denetleniyor" dedi.

Turnuva boyunca tüm Gaziantep halkının tribünleri doldurmasını isteyen Martin, "Çok coşkulu bir futbol ortamı olmasını bekliyoruz. FIFA U20 Dünya Kupası, FIFA'nın maç takvimine önemli bir yer tutuyor. Aynı zamanda'da FIFA'nın ikinci büyük organizasyonu. Geleceğin yıldızları burada olacak. Bu şehirlerden biri de Gaziantep. Ben buradan tekrar tüm Gaziantep şehrine teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.

Gaziantep'te 8 maç oynanacağını kaydeden FIFA Organizasyon Üyesi ve U20 Dünya Kupası Yerel Organizasyon Koordinatörü Süheyl Önen ise, staddaki eksikliklerin giderilmeye çalışıldığını ve bu çalışmaları incelemek için Gaziantep'e geldiklerini belirterek, "Bizim bir tek beklentimiz var. Stadın seyircilerle dolması ve bu güzel organizasyonu Gaziantepli futbolseverlerle birlikte yaşamak" şeklinde konuştu. Gaziantep Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir ise, turnuvanın önemine değinerek şunları söyledi: "U20 Dünya Kupası Organizasyonu'nun bir ayağının da Gaziantep olarak seçilmesi bize gurur ve mutluluk veriyor. Gaziantep sadece Türkiye'nin değil dünyanın yıldız şehirlerinden birisidir. Sanayide, turizmde, tarihte, kültürde nasıl ön plandaysa, sporda da ön planda olacaktır."

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ünsal Göksen de belediye olarak taraftar ve sponsorluk konusunda destek vereceklerini, organizasyonun kentte yeni bir çığır açacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından organizasyon maskotu olarak seçilen 'Kanki' Gaziantepli yöneticilere FIFA U20 bileti ve futbol topu hediye etti. FIFA heyeti Gaziantepspor tesisleri ve alt yapı tesislerinde de incelemelerini sürdürdü.


ZG(AP/AÖ) FOTOĞRAF