Mert, şunları söyledi:

"Topuk yaylasında güzel bir kamp dönemi geçirdik.Gerçekten bizim hem tesisimiz olsun, hem arkadaşlık ortamımız olsun yeni transferlerimiz ile çok iyi bir çalışma ortamı yakaladık yine burada hazırlık maçlarını oynayacağımız 2. etap çalışmalarına geldik bugün ilk maçımızı oynuyoruz.Taraftarlarımızın da desteği ile gurbetçi taraftarlarımız yine her zamanki gibi stadı doldurmuşlar.Hepsine çok teşekkür ediyoruz.Hazırlık maçlarını iyi bir şekilde kapatıp, güzel oyunlarla, sakatsız bir şekilde kapatmak istiyoruz. Sonra Şampiyonlar Ligi maçımız var ona da güzel bir biçimde hazırlanıp bu sene gerçekten önem verdiğimiz Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmayı planlıyoruz."

Aziz yıldırım'ın ve diğer yöneticilerin özgürlüklerine kavuşmasıyla ilgili sorulara Mert, şu yanıtları verdi; "Bu kararları sürecin başından beri bekliyorduk. Başkanımızın ve yöneticilerin çıkması ile artı bir motive kaynağı oldu. Sezona daha iyi bir şekilde başladık, daha hırslı başladık bu sene hedeflerimiz daha büyük geçen sene kazanamadığımız bir lig şampiyonluğu var.Bu sene inşallah 3 kulvarda kendimizi göstericeğiz. Şampiyonlar Ligi'ne katıldığımız takdirde güzel bir sezonun bizi beklediğini düşünüyorum.Kuyt, zaten kendisini dünyaya kanıtlamış bir oyuncu, sonuçta Hollanda milli takımı oyuncusu. Bizim de az idman yapma imkanımız oldu. Ama dediğim gibi çok kaliteli bir oyuncu olduğunu belli etti. Aynı zamanda Mehmet, Hasan ve Salih bu sene gerçekten iyi transfer yaptığımızı düşünüyorum.Tabi Fenerbahçe her zaman oynadığı kulvarlarda en üstü hedefleyen takım oldu. Bu hedefler doğrultusunda da hocamız, yöneticilerimiz gerekli transferleri yapacaklardır."

Yeni transfer Dirk Kuyt ise, "Benim için çok mutlu bir gün aynı zamanda özel Fenerbahçe forması ile ilk defa forma giyebilmek. Elbette ki sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Birbiri ardına zorlu idmanlar var bunun sonucunda 90 dakika oynamak bir oyuncu için mümkün olmaya biliyor. Fakat önemli olan şu ki; bugün oynadığım ilk maçtan olumlu duygularla ayrılıyorum. İki haftamız var o iki haftalık süreçte daha iyiye gideceğiz ve sonuç olarak da kendimizi hazır tutacağız. Biliyorsunuz ki bu tip maçlarda önemli olan maç seviyesinde vücudunuzu fit olarak hazırlamak, vücudunuzu hazır duruma getirmek. Takımla birlikte üç tane idmana çıktım ve bu 3 tane zorlu idmandan sonra maçı 90 dakika çıkarmak tabi ki zordu. Fakat ilk 45 dakikamı oynadım ve 45 dakikada ki olumlu yönlerimi söyleyebilirim. Final paslarında daha birkaç tane fırsatım vardı. Alex 'e verdiğim pas daha iyi olabilirdi. İdmanlarda yaptığımız çalışmalarla da zaten birbirimize alışıyoruz. Gökhan, Cristian, ve Alex ile güzel paslaşmalarımız oluyordu mevki olarak yakın oynayan oyuncular ile anlaşabiliyoruz. Önemli olan çalışmalar ile daha iyiye gidebilmek ve bu da zamanla daha da iyi olacak idmanlarla."

Sezon boyunca 11 numaralı formayı giyecek olan Kuyt kendisine bu yönde yöneltilen soruya da, "11 numaranın benim içinde bir anlamı var. Ne kadar özel olduğunun farkındayım. Benim için özel çünkü, ilk çocuğum ayın 11'inde doğmuştu. Aynı zamanda hocamızın da Fenerbahçe'de oynarken giydiği numarasının 11 numara olduğunu biliyorum. Yani herkesin olduğu kadar benim içinde özel bir numara umuyorum ki Fenerbahçe forması ile oynayabildiğim kadar fazla maç oynarım" yanıtını verdi.

"Miroslav Stoch da ilk transfer edildiğinde de 11 numaralı formayı giymişti. Ama sonradan formayı kaptırdı diyelim, herhalde Dirk Kuyt bırakmayacak" ifadeleri üzerine Kuyt, "11 numarayı seçtim ve Fenerbahçe'de oynadığım süre içerisinde bu forma ile oynayacağım" dedi.

Fenerbahçe Futbol Takımının bir diğer kalecisi Serkan Kırıntılı da, "İyi geçtiğini düşünüyorum. 3 Temmuzdan bu yana çalışıyoruz. İlk hazırlık maçımızdı, bilindiği gibi geçen sene 3 Eylülde ameliyat geçirdim ve geçen sene hiçbir şans bulamamıştım. İlk hazırlık maçında hocam bana görev verdi. Böyle bir şansı bana verdiği için kendisine teşekkür ediyorum. Bende elimden gelenin en iyisini Fenerbahçe forması altında göstermeye çalıştım eğer gösterebildiysem ne mutlu bana diye düşünüyorum.Benim Fenerbahçe'de 3. sezonum takımımın dört kalecisinde bir tanesiyim. Antrenmanlar da elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Hocam görev verirse oynarım, oturmamı isterse beklerim, tribüne gönderirse tribüne çıkarım" diye konuştu.

"Hazırlık maçındaki golde hatalı olduğunu düşünüyor musun?" sorusuna ise Serkan, şu yanıtı verdi;

"İlk vuruş yapıldıktan sonra tekrar top sekti, onun geri dönüşünde bir vuruş gerçekleşti. O an önünde bulunan bir futbolcuya çarptı hamle yaptım ama yeterli olmadı sanırım. Neticesinde gol oldu."


UD(UD/FG)