Galatasaray ve Fenerbahçe, Eskişehirspor ile olan sözleşmesi sezon bitiminde sona erecek olan Tarık Çamdal için nabız yoklamaya başladı.


Defansın solunda bu sezon Sabri, Eboue, Dany, Hakan Balta ve Riera'yı oynatan ancak memnun kalmayan Galatasaray'ın İtalyan çalıştırıcı Roberto Mancini, yönetimden yerli bir sol bek alınmasını istedi. Bunun üzerine harekete geçen sarı-kırmızılı yönetim, Eskişehirspor'un çiçeği burnundaki A Milli Takım oyuncusu Tarık Çamdal'ı yakın takibe aldı.

Sporx.com'un haberine göre, scout ekibi, 22 yaşındaki oyuncuyu izlerken, sarı-kırmızılı idareciler gelecek rapora göre Eskişehirspor ile masaya oturmaya hazırlanıyor. Galatasaray'ın yanı sıra Fenerbahçe de Tarık Çamdal için nabız yoklamaya başladı. Uzun vadede takımı gençleştirmek isteyen Ersun Yanal, eski öğrencisi için olumlu bir rapor hazırladı ve bu görüşünü sarı-lacivertli yönetime iletti.

YENİ BİR ALPER POTUK VAKASI

Sezon başında Alper Potuk'un transferinde karşı karşıya gelen ve bu transfer için uzun bir süre rekabet halinde olan Galatasaray ile Fenerbahçe, Tarık Çamdal için de ocak ayında aynı durumu yaşayabileceğinin sinyallerini vermeye başladı.

2.5 yıl önce 1860 Münih'ten Eskişehirspor'a transfer olan Tarık'ın kulübüyle arasındaki sözleşme Mayıs 2014'te sona eriyor. Eğer Tarık Çamdal Ocak 2014'e kadar sözleşme imzalamazsa yeni yılda istediği kulüple görüşüp bonservis bedeli olmaksızın kontrat yapabilecek.

Öncelikli imza hakkını Eskişehirspor'a veren ve transferi konusunda tam yetkilinin Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan olduğunu ifade eden Tarık Çamdal, en azından şimdilik Galatasaray ve Fenerbahçe'nin talebine ilgisiz kalmış durumda.

TARIK İÇİN SÖZLEŞME ÖNEMLİ DEĞİL

Eskişehirspor'daki durumu hakkında konuşan Tarık, "Sözleşmem sona eriyor ama ben, Eskişehirspor'da mutluyum. Düzenli olarak forma giymeye başlamam da benim için büyük avantaj. Kontratımın sona ermesi benim için çok önemli değil." dedi.

Fatih Terim'in yeni A Milli Takım projesinde kritik rollerden birini üstleneceğinin sinyallerini veren Tarık Çamdal, Kuzey İrlanda ile oynanan maçta aldığı 18 dakikalık süreyi de oldukça verimli bir şekilde değerlendirmişti.

Eskişehirspor yönetimi, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin transfer listesinde olan Tarık Çamdal ile A Milli Takım'ın Belarus ile oynayacağı maçtan sonra masaya oturarak 4 yılık sözleşme imzalamayı planlıyor.

ERTUĞRUL SAĞLAM, 'SATABİLİRİZ' DEDİ

Eskişehirspor yönetimi, öncelikli olarak Tarık Çamdal ile sözleşme imzalamayı planlarken; teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın, "Bazı oyuncularımızı satabiliriz" açıklaması kafalardaki soru işaretlerini daha da arttırdı. Ekonomik olarak sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini belirten Sağlam, şu ifadeleri kullandı:

"Biz de diğer Anadolu kulüplerinden farklı değiliz. Biz de yarın ekonomimizi ciddi anlamda toparlayamazsak, elimizdeki oyuncuları satmak zorunda kalacağız. Oyuncular için sezon başından bu yana teklifler var. Sezon başı satmadık tuttuk."

EN BÜYÜK İDOLÜ GÖKHAN GÖNÜL

Sağ bek, sol bek ve sağ önde oynayabilen 22 yaşındaki Tarık Çamdal, kısa bir süre önce verdiği bir röportajda idolünün Gökhan Gönül olduğunu dile getirmişti. Gökhan Gönül'e övgüler yağdıran Tarık Çamdal, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ben Türkiye'de her zaman bek oynadım, Almanya'da açık oynuyordum, ofansif oynuyordum, Türkiye'de bek oynadığım için, geçen sene sağ bek oynuyordum idolüm Gökhan Gönül'dü her zaman. Gökhan Gönül'ü çok beğeniyorum. Çok inanılmaz şeyler yaptı bugüne kadar. A Milli Takım'da olsun, oynadığı kulüplerde olsun."