Olgun Peker ve O'na bağlantılı yapılan savunmaların bittiğini ve ortada hiç bir şeyin bulunmadığını belirten Merçil, şunları söyledi:

"Şu an birinci grup bitti. Daha doğrusu Fenerbahçe'nin de suçlanmasına ve soruşturmaya dahil edilmesine sebebiyet olduğu söylenilen Giresun Grubu ve Olgun Peker'in sorgulaması bitti. Şu anda hukuki gözlemimiz ortada hiçbirşeyin olmadığı yönünde. Böyle bir örgüt ve suç örgütü esasını teşkil edecek hiçbir hukuki gerekçenin dosyamızda yer almadığı gözüktü. O nedenle şu anda biz diyoruz ki; Fenerbahçe'ye ilişkin bu suçlamanın temelindeki neden çöktü, şu anda biz o çökmüş temel üzerinde devam edeceğiz. Dosyada durum şu an bu aşamada.

"AZİZ YILDIRIM TÜM TAPELERİ TEK TEK KARARTACAK"

Av. Yasemin Merçil, CNNTürk ve FB TV ekranlarında "Aziz Yıldırım tüm tapeleri tek tek karartacak" derken, "Örgüt zaten yok, tamamen bir hikaye, bir roman...Müşteki iki şahıs gelip verdikleri ifadelerle bütün delilleri ile çökertti...Zemin çöktü...Bizi de bu zeminin üstüne koymuşlardı..." şeklinde devam etti.

Merçil DHA'ya yaptığı açıklamalarda da "Dava, tapeler üzerinde yürüyor. Tek delil tapeler, dolayısıyla biz de bu tapelerle ilgili sayın başkanımız, her tapenin, hayatın olağan akışındaki konuşmaların nasıl bir sohbete ilişkin olduğunu, ancak yanlış yorumlarla bu hale getirildiğini ifade etmeye çalışacak." şeklinde konuştu.

Bu arada Yasemin Merçil, Aziz Yıldırım'ın 450 civarında görüntülü savunmasının olduğunu söyledi. Ancak bunların ne kadarını anlatacağını ise bilmediğini ifade etti.



UD(UD/FG)