Ülker Sports Arena’da yapılan seçimlerde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve Aziz Yıldırım yarıştı.
Kullanılan toplam 9 bin 380 oyun 6 bin 821’ini Aziz Yıldırım, 2 bin 383’ünü de Mehmet Ali Aydınlar aldı. Kullanılan oylardan 176’sı geçersiz sayıldı.


Aziz Yıldırım yeniden başkan seçildikten sonra yaptığı açıklamada 3 Temmuz 2011’de başlan ‘Şike Davası’na atıfta bulunup “Bugün olağanüstü seçim 3 Temmuz hesaplaşmasıydı” dedi ve şöyle devam etti:

“Bugün seçim yapmadık. Bugün Fenerbahçe'ye ihanet edenlerle gerçek Fenerbahçelilerin mücadelesiydi. Fenerbahçe'yi günlük yaşayanlarla, ihanet edenlerle, gerektiğinde hapishaneye girenlerin, 'Darağacında olsak bile son sözümüz Fenerbahçe' diyenlerin hesaplaşmasıydı... Fenerbahçe’yi Cumhuriyet ilkeleri doğrultusunda teslim edeceğiz. Bu sezon her branşta şampiyon olacağız, yarın yine şike yaptılar demesinler. Bizimle birlikte olanlarla tarih yazacağız.”

Tribünlerden alkış

Başkanlık yarışı sürecinde yan yana gelmemeye dikkat eden Aziz Yıldırım ve Mehmet Ali Aydınlar, Divan Başkanı Vefa Küçük’ün ricası üzerine Divan Başkanlığı masasına gelip kongre sonucunu beraber bekledi.

Vefa Küçük’ün ortalarına oturduğu rakipler tokalaşıp birbirlerine başarılar dilemesi tribünlerden ve salonda bulunanlardan alkış aldı. Yaklaşık 15 dakika bir arada duran rakipler daha sonra yerlerine geçti.

Başkanlık koltuğuna ilk olarak 1998 yılındaki seçimlerde rakibi Vefa Küçük’ü bir farkla geçerek oturduğu başkanlık koltuğunu 15 yıldır koruyor.
Yıldırım, cezaevindeyken tek aday olarak girdiği 2012 Mayıs ayındaki kongrede de 5 bin 269 oy alarak 10’uncu kez başkan seçilmişti.

Gelecek yıl 15 Şubat'ta başkanlıktaki 16'ncı yılını dolduracak olan Aziz Yıldırım, son seçimle beraber Fenerbahçe tarihinin en uzun süre görev yapan başkanı unvanına sahip Şükrü Saracoğlu'nu geride bırakmış oldu.