Fenerbahçe ile Kayserispor arasında Amrabat-Dia takası yeniden ön plana çıktı. Galatasaray'ın Amrabat için Kayserispor ile anlaşamamasının devreye giren Fenerbahçe Hasan Ali Kaldırım'dan sonra Faslı oyuncu için de Kayseri'nin kapısını çaldı.

Dia'dan istediği performansı alamayan Sarı-Lacivertliler sağ kanat için Amrabat'ı düşünüyor. Amrabat'ı bonservisi ile almak isteyen Fenerbahçe, Dia'yı ise Kayserispor'a kiraya vermek istiyor. Hatta Dia'nın Kayseri'den alacağı yıllık ücret de Fenerbahçe tarafından ödenebilir. Genç olduğu için Dia bonservisiyle değil, yarın öbür gün satılabilme ihtimali nedeniyle kiralık verilmek isteniyor.

Lucio ise Fenerbahçe'nin şampiyonlar ligi'ne katılıp katılamayacağı konusundaki kararı bekliyordu. 34 yaşındaki oyuncu ile her konuda anlaşma sağlanmıştı. UEFA'nın bu kararının ardından İnter ile sözleşmesi devam eden Lucio'ya 2+1 yıllık olmak üzere 3 yıllık sözleşme önerildi. İnter'in ise 2 milyon Euro'ya bu oyuncuyu serbest bırakması bekleniyor. Lucio için ödenen yıllık 3.5 milyon euroluk paradan da kurtulacak olan İtalyan ekibi Fenerbahçe'nin teklifine sıcak bakıyor. Brezilyalı oyuncu ise vergi ödemeyeceği için Fenerbahçe'nin yıllık 2 milyon 750 bin euroluk teklifine "evet" dedi.

LASSANA DİARRA BU KEZ TAMAM

Geçen yıldan bu yana istenen Fransız oyuncunun UEFA'nın kararından sonra Fenerbahçe'ye "evet" demesi bekleniyor. Orta alanda Emre'nin boşluğunu doldurmakta zorlanacak olan Sarı-Lacivertli ekip Diarra ile anlaşırsa ön libero arayışlarını sonlandıracak.

Takımda bu mevkiide oynayabilen Cristian ve Selçuk ile sözleşme yenilenirken, Mehmet Topuz'un da Kuyt transferinin ardından ön libero için kuvvetli bir aday olacağı tahmin ediliyor.


UD(UD/FG)