Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, WNBA takımlarından New York Liberty'de forma giyen Kelsey Bone ve Fenerbahçe'den Esra Şencebe ile 1'er senelik anlaşmaya vardı. Sarı kırmızılı takımın genç oyuncusu Yasemen Saylar'la ise 1 yıllık sözleşme yenilendi.

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, Fenerbahçe’de oynayan Esra Şencebe ile 1 senelik anlaşmaya vardı.

2010-12 sezonu arasında Beşiktaş’ta oynayan Şencebe, geçtiğimiz sezonu ise Fenerbahçe’de geçirdikten sonra yeniden Galatasaray’a döndü. Sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesine özel açıklamalarda bulunan Şencebe, Galatasaray’a yeniden döndüğü için mutlu olduğunu ifade ederek, “Galatasaray çok aşina olduğum bir takım, altyapısında yetiştiğim ve senelerce oynadığım, bildiğim bir takım. Bu sezon tekrar yollarımız kesişti. Galatasaray’ın her zaman hedefleri büyük olmuştur. Bunun bilinciyle tekrar buradayım. Umarım takıma faydalı olur ve bireysel olarak güzel bir sezon geçiririm. Şimdiden bana destek olan ve sezon boyunca destek verecek herkese teşekkür ederim” dedi.

Kariyerinin en güzel günlerini sarı kırmızılı formayla geçirdiğini belirten Şencebe, "En iyi sezonumu Galatasaray’da yaşadım, 2007-08’de. O dönemki başarılı performansımı tekrarlamak istiyorum. Tanıdığım bir camiada bunu gerçekleştirmek kolay olacaktır diye düşünüyorum. Artık tecrübeli oyuncu konumundayım, bunu sonuna kadar sahaya yansıtıp takım için yararlı olmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Galatasaray'a dev takviye

Amerikalı basketbolcu, 31 Aralık 1991’de Teksas eyaletine bağlı Houston şehrinde dünyaya geldi. Kelsey Bone sporla iç içe bir ailede büyüdü. ABD Milli Takımı’nın alt kategorilerinde de forma giyen 1,93 metre boyundaki oyuncu jenerasyonun en iyi iki pivotundan biri olarak gösterilirken, boyalı alandaki verimli oyunuyla ön plana çıkıyor.