Sarı-Lacivertli kulüp, Galatasaray maçında yaptığı hareketin ardından eleştiri oklarının hedefi olan Portekizli Raul Meireles konusunda bazı açıklamalar yaptı.

İşte kulüpten yapılan o açıklama:

"12 Mayıs 2013 tarihinde oynanan Fenerbahçe-Galatasaray müsakabasında meydana gelen disiplin ihlalleri ve verilen disiplin cezalar ile ilgili olarak kamuoyunda sistemli bir tartışma konusu yaratılmakta ve maksatlı bir şekilde spor yargısı etki altına alınmaya çalışılmaktadır.

Öncelikle belirtmek isteriz ki; usule gelen disiplin eylemleri kulübümüzün değer ve prensipleri ile örtüşmemekte ve tarafımızdan tasvip görmemektedir. Bununla birlikte ismi geçen futbolcularımıza  verilen cezalar gerek TFF, gerekse UEFA ve FİFA uygulamaları nezdinde oldukça ağır ve mevcut uygulamaları aşan mahiyettedir. Bu nedenle de kulübümüz tarafından gerekli yasal başvurular süratle yapılarak hayata geçirilecektir.

Ancak, bu ihlallerde bulunan futbolcularımızın  kulüpleriyle ve milli takımlar ile ilişiğinin kesilmesi yolundaki görüş ve değerlendirmeler hadsizliğin ötesinde maksatlı bir kurgunun parçasıdır.

10 maç üzeri ve tekrarla ceza alan teknik ekip ve oyuncularının külüpleri ve milli takımlarla ilişkilerini kesemeyenler ve bunu yazılı ve görsel medyada dile getiremeyenler söz konusu Fenerbahçe'nin değerleri olduğunda hiçbir şekilde ahkam kesemezler.

Yine Türk Milli Takımı düzeyinde ulusal takımımızın aldığı tarihi cezalara ve tarihi çirkinliklere ses çıkarmayanlar hiçbir  futbolcumuzun sportif akibeti ile ilgili değerlendirmede de bulunamazlar.

Saygılarımızla

Fenerbahçe Spor Kulübü"