Şampiyonlar Ligi H Grubu'nun son haftasında yarın Portekiz'de Braga ile yapacakları maç öncesinde, Yekta Kurtuluş ve Semih Kaya ile birlikte basın toplantısı düzenleyen teknik direktör Fatih Terim, herkesin çıkmayı hak ettiği bir gurupta olduklarını belirterek, "Bu maça bu şekilde çıkmak denk geldi. Braga bu grubun en kuvvetli, güçlü ve kaliteli ekiplerinden birisi. Ama futbol böyle bir şey, bazen şartlar ne olursa olsun istediğiniz sonuçları alamıyorsunuz. Braga bizi yendiği zaman ikinci maçtı. 3 puanı vardı. Şu anda 6'ncı maç ve yine 3 puanı var. O gün 3 puanımız yoktu, ama bugün 7 puanımız var. Dediğim gibi istediğiniz şeyleri alamıyorsunuz. Ama bu Braga'nın güçlü ve iyi bir takım olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Yarın onun için zor maç olacak. Ama inşallah buradan 2'nci tur vizesini alıp gideriz. Bunun için de aklımız, bedenimiz ve tüm enerjimiz sahada olacak. Ümit ederim İngiltere'den gelecek haberleri beklemek zorunda kalmayız. Ümit ederim ters bir durumda kalmayız. Kalırsak da kulağımız İngiltere'de olacak" diye konuştu.

'Gaziantepspor maçı sonrası sistemde bir değişiklik olacak mı' sorusuna Terim, "Olabilir, ama bu felsefenin veya anlayışın değişeceği anlamına gelmesin. Bizim düzenimizde, felsefemizde, anlayışımızda hiçbir değişiklik olmayacak" yanıtını verdi.

Sakatlığı bulunan kaleci Muslera'yla ilgili de Fatih Terim, şunları söyledi: "Muslera son maçta tatsız bir durum geçirdi. Bizim için insan sağlığı önde geliyor. Sağlık heyetimiz çalışıyor. Bütün şartlar el verirse, sağlığını etkileyecek bir şey olmazsa, oynatmayı düşünürüz. Sağlık heyetimizin raporunu bekliyoruz. Şu an için net bir şey söyleyemem."

Teknik Direktör Fatih Terim, 'Planlarınızda beraberlik de var mı? Bu sonuç sizi üst tura taşıyabilir mi' sorusuna da şu yanıtı verdi: "Açıkçası bizi hangi sonuç götürecekse benim için en iyi sonuç odur. Ama işimizi İngiltere'ye bırakmak istemeyiz. Umarım kendi işimizi kendimiz hallederiz. Bizi üst tura taşıyacak her sonuç benim için geçerlidir. Tercihimiz her zaman kazanarak gitmektir. Ancak bazı stratejileri saha dışında kullanabiliriz." 

'Braga'nın rahat bir maça çıkacak olması sizin için artı mı olur' şeklindeki soru üzerine de tecrübeli teknik adam, "Sözlerimin başında Braga'nın kaliteli bir takım olduğunu söylemiştim. Şu anki durumu tamamen avantajına. Braga kaybetse de kazansa da bir sıkıntısı yok. Ekonomik olarak herkes kazanmak ister. Bu işin bir de prestiji var. Rahat oldukları için bizden daha avantajlı oldukları bir gerçek. İstanbul'dan daha zor geçecek" diye konuştu.

Yekta Kurtuluş Şampiyonlar Ligi'nde her maçın zor geçtiğini vurgulayarak, "Braga'nın bir iddiası olmaması bunu değiştirmeyecek. Yine zor bir mücadele bizi bekliyor. Biz bütün ruhumuzla ve kalbimizle mücadelemizi vereceğiz. İnşallah diğer maça bakmayıp, 3 puan alarak bir üst tura çıkacağız" dedi.

Semih Kaya ise, Braga'ya kazanmak için geldiklerini belirterek, "Braga güçlü ekip. Onlar için prestij maçı olacak. İyi hazırlandık, umarım 3 puanla İstanbul'a döneriz" ifadesini kullandı.



ST (OS/FG/RT)