İtalya'ya galibiyeti getiren goller, Chiellini ve Pelle'den geldi.

Azzuriler böylece son 11 maçta sadece bir kez yenebildiği İspanya'dan, EURO 2008 ve EURO 2012'deki yenilgilerin rövanşını da almış oldu.

İtalya'nın çeyrek finaldeki rakibi ise Almanya.

Cumartesi günü Bordeaux'da oynanacak dev maç TSİ 22.00'de başlayacak.

Paris'te İtalya fırtınası

Paris'te Stade de France'da oynanan ikinci tur maçı sağanak yağmur altında başladı. Maça fırtına gibi giren İtalya, İspanya'yı adeta sahadan sildi. İspanya ancak kalecisi De Gea'nın kurtarışlarıyla ayakta kalabildi.

İtalya ilk yarıyı 33. dakikada Eder'in frikiği sonrası oluşan karambolde topu filelere gönderen Chiellini'nin golüyle önde kapadı.

İspanya ikinci yarıya Nolito-Aduriz değişikliği ile girdi. Ancak Aduriz ve sola çekilen Morata, İtalya'nın muhteşem savunması (Barzagli, Bonucci, Chiellini) karşısında varlık gösteremedi. İspanyollar biraz kıpırdasa da oyunun hakimiyeti hep İtalya'daydı.

İspanya, 90. dakikada Pique'yle gole yaklaşsa da bu kez de kaleci Buffon'u aşamadı. İtalya uzatma dakikalarında kontra ataktan Pelle'nin ayağından ikinci golü buldu ve çeyrek finale yükseldi.

İtalya, EURO 2016'da, grup birinciliğini garantilediği için çok büyük oranda yedek kadroyla çıktığı ve Türkiye'nin elenmesiyle sonuçlanan 1-0'lık İrlanda Cumhuriyeti yenilgisi dışında, oynadığı üç maçı da gol yemeden kazandı.

Azzurilerin çeyrek finaldeki rakibi Almanya da turnuvada şu ana kadar oynadığı dört maçta kalesinde gol görmedi.

Çeyrek finale son bilet

EURO 2016'da ikinci turun son maçı TSİ 22.00'de Nice'de İngiltere ile İzlanda arasında oynanacak.

Tur atlayan takım Pazar günü çeyrek finalde Paris'te ev sahibi Fransa'nın rakibi olacak.

İki gün ara verilecek turnuvada çeyrek final heyecanı Perşembe günü oynanacak Portekiz-Polonya maçı ile başlayacak.