Teknik direktör Ersun Yanal gözetiminde tesislerde çalışmalarını sürdüren Eskişehirspor'da Tello ile Dede hafif sakatlıklarının olması nedeniyle takımdan ayrı düz koşu yaptı. Kırmızı-siyahlı futbolcular kendi sahalarında ilk olarak Salı günü Karabükspor'la Türkiye Ziraat Kupası maçında kaşı karşıya gelecek. Cuma günü de Süper Lig karşılaşmasında Bursaspor'u konuk edecek olan Eskişehirspor, her iki maçta da galibiyeti hedefliyor.

BEŞİKTAŞ'A 2 PUAN BIRAKTIK

İstanbul'da geçen Cuma günü oynadıkları Beşiktaş maçından 2-2'lik skorla ayrıldıklarını belirten Eskişehirspor Sportif Direktörü Zafer Tüzün, "Tabi ki 2-2'lik sonuca sevindik. Ama Beşiktaş maçında ilk devre fazla pas hatası yaptık. Hücum hattındaki arkadaşlarımızın top kayıpları ve geri dönüşlerinin zayıf olması, defans güvenliğimizin bozulmasına neden oldu. Biz diyoruz ki bu sene fırsat ligi. Bütün takımlar puan kaybediyor. Kaybedilen puanlar arasında gönül isterki sıyrılıp gitmek. Ama maalesef biz de Beşiktaş'a 2 puan bıraktık İstanbul'da" diye konuştu.

HEM KUPADA HEM LİGDE İDDİALIYIZ

Salı günü Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmasında Karabükspor'u konuk edeceklerini söyleyen Zafer Tüzün, hem kupaya hem de lige önem verdiklerini belirtti. Tüzün şunları kaydetti:

"Önümüzde Karabük maçı var. Biz her iki kulvarda da iddialı ve hedeflerimizin olduğunu söyledik. Öncelikli olarak Karabük maçına hedeflendik. Oraya kilitlendik. Daha sonra da Bursaspor ile çok önemli bir maç yapacağız. Her zaman ezeli ama dostane bir rakibimiz Bursaspor. O maçtan da galip gelip, Antalya deplasmanına gitmek istiyoruz."

VEYSEL SARI BURSA MAÇINDA YOK

Zafer Tüzün, uzun süredir sakat olan Sezgin'in takıma döndüğünü, Ufuk'un sakatlığının sürdüğünü söyledi. Veysel Sarı'nın ise sarı kart c ezalısı olduğu için Bursaspor maçında forma giyemeyeceğini belirten Tüzün, "Veysel, kupada karşılaşacağımız Karabükspor maçında forma giyecek ama Bursaspor maçında olmayacak. Tello ve Dede'nin hafif sakatlıkları var. Aldığı darbe sonucunda ayağında ödem oluşan Tello Karabük maçında yer almayacak ama Bursaspor maçına kadar iyileşecek. Dede ise hem Karabük hem de Bursaspor maçlarında forma giyebilecek" dedi.

FORMAYI KAPAN GÖTÜRÜYOR

Eskişehirspor takımının artık belli bir planlamanın içinde, belli bir şablona oturduğunu iade eden Zafer Tüzün, "Oynamayan futbolcuların performansı oynayanları zorladığı için her zaman oynayanlar daha fazla konsantre oluyor. Eskişehirspor'da formayı kapan götürüyor. Bu rekabet de Eskişehirspor'un büyümesine neden oluyor" diye konuştu.