Futbolcular, teknik direktör Ersun Yanal gözetiminde hafif şekilde yağan kar altında soğuk havada antrenman yaptı. Sportif Direktör Zafer Tüzün ile Teknik Asbaşkan Nihat Çuhadar, Beşiktaş deplasmanından puan ya da puanlarla dönmeyi hedeflediklerini belirtti. Eskişehirspor Sportif Direktörü Zafer Tüzün, deplasmanda oynayacakları Beşiktaş maçına 3 puan hedefiyle hazırlandıklarını söyledi.

İSTANBUL'A GALİBİYET PAROLASI İLE GİDİYORUZ

Kasımpaşa maçında kaybettikleri 2 puanının telafisini Beşiktaş'ı yenerek yapmak istediklerini ifade eden Tüzün şunları kaydetti: "İlk yarının son haftaları çetin geçiyor. Kasımpaşa maçında şansız yediğimiz bir golle 2 puan bıraktık. Bunu telafisini ezeli rakibimiz Beşiktaş'tan çıkarmak istiyoruz. İstanbul'a galibiyet parolası ile gidiyoruz. Ligin geneline baktığınız zaman 2-3 maç alan takım zirveye çıkıyor. 2-3 maç almadan kaybeden de ligin alt tarafına iniyor. Ama Eskişehirspor'un hedefi her zaman yüksektir. Biz Beşiktaş'tan da 3 puan hedefleyerek gene üst taraflarda kalmak istiyoruz. Futbolcularımızın çalışmalarında gösterdiği hırs, bizleri memnun ediyor. Biz onlara güveniyoruz İnanıyoruz ki Kasımpaşa Kasımpaşa maçında kaybettiğimiz o talihsiz 2 puanın telafisini Beşiktaş maçında yapacağız."

Zafer Tüzün, sarı kart cezalısı olan Alper'in Beşiktaş maçında forma giyemeyeceğini, Ufuk'un sakat olduğunu, Sezgin'in ise sakatlıktan kurtulup takım arkadaşlarıyla çalışmalara başladığını söyledi.

BOL GOLLÜ GÜZEL BİR MAÇ OLACAK

Eskişehirspor Kulübü Teknik Asbaşkanı Nihat Çuhadar da Kasımpaşa maçında şansın kendilerinde yana olmadığını söyleyerek bu hafta deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacaklarını belirtti. Çuhadar şöyle konuştu: "Kendi sahamızda ve kendi seyircimiz önünde Kasımpaşa ile oynadık. Kasımpaşa maçında hedefimiz 3 puan almaktı. Ama maalesef şansımız yardım etmedi. Kasımpaşa iyi bir takımmış. Beşiktaş ile bu hafta oynayacağımız maç isi gerçekten çok önemli. Beşiktaş da iyi bir çıkış yakaladı. Takım olarak da iyi bir takımları var. Genç, koşan bir ekipler. Biz de takım olarak hedefi olan hedefe koşan bir takımız. Hedeflerimizi gerçekleştirmek adına çıktığımız deplasmanda Beşiktaş veya büyük takım gibi değerlendirmeyip mutlaka oradan Beşiktaş'tan da puan veya puanlar alacağımıza inanıyorum. Zaten teknik heyet ve futbolcularımız da bu bilinçte. İstanbul'daki maçın güzel bir maç olacağını düşünüyorum. İzleyen taraftarlar güzel bir maç izleyecek. Bol gollü bir maç olacak. Ama ben umutluyum ki Beşiktaş'tan mutlaka ve mutlaka puan veya puanlar alacağız. Güzel şeyler olacak, gelenler güzel bir maç izleyecek. Biz takım olarak, yönetim olarak, futbolcular olarak Beşiktaş'a iyi bir şekilde hazırlanıyoruz. Bu maçın öneminin de bilincindeyiz."

ALPER'İN OLMAYIŞI TAKIM İÇİN BÜYÜK BİR EKSİKLİK

Sarı kat cezalısı olan Alper'in takım için büyük bir eksiklik olduğunu belirten Nihat Çuhadar, "Alper'in sarı kart cezalısı olması takım adına büyük bir eksik. Ama tabi ki onun yerinde oynayacak arkadaşlar da aynı görevi yapacağı düşüncesindeyim. Bu futbol, olacak tabi bir futbolcu bazen cezalı olacak bazen sakat olacak. Ama her zaman onların yerinde oynayabilecek kalitede ve yetenekte futbolcularımız var. Tabi Alper'in de büyüklüğü, futbolu tartışılmaz. Beşiktaş maçında oynaya iyi olurdu. Ama onun yerinde oynayacak arkadaşlar da en az onun kadar faydalı olacak diye düşünüyorum" dedi.



EK,SU (EK)