KENDİ sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 3-1yenen Eskişehirspor taraftarlarını sevindirdi. Atatürk Stadyumu'nda oynanan maç sonrası düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendiren Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal şunları söyledi:


"Herhalde soğuklarda tarihi rekor kırıyoruz. Bugün 3 puan aldığımız için tabi ki mutluyuz. Ama Eskişehirspor'u oyunun birkaç yönüyle değerlendirmek lazım. Her şartta, ne olursa olsun futbol oynamaya çalışan bir takım olacağız demiştik. Kısa bir zaman içerisinde, bunun pratiğini de yapmadan Koşulların ve hava şartlarının el vermediği ölçüde, sıkıntılarımıza rağmen oyuncularımızın felsefi olarak ortaya koyabilecek kadar kaliteli ve yetenekli oyuncularla birlikte oyunu oynamaya çalışıyoruz. Bugünkü koşullarda da, buzun üzerinde oynadığımız maçta oyuncularımız oynamaya çalıştılar. Kendi kariyerlerine yakışır şekilde oyuna ağırlıklarını koymaya çalıştılar. Sonuç zaten geldi. 25'nci dakikada belki daha farklı bir skor yakalayabilirdik. Rakipte sahaya alışık olmamasından kaynaklanan bir bocalama devresi geçirdi ama ne olursa olsun Eskişehirspor oynamaya çalışan bir takımdı ve her koşulda oynamaya çalıştı. Oyuncularımı bu yüzden kutluyorum. Böyle bir sahada gösterdikleri cesaretleri için. Gelecek adına umut verdi. Bugünkü karşılaşmadaki gollerin dışında gol olabilecek pozisyonlar ürettik, oyunun başından sonuna kadar istedik. Futbolun işi tarafından hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz."


Eskişehirsporlu futbolcu Pele de "Attığımızdan çok daha fazlasını atabilirdik. Güç saha şartlarında süper bir oyun ortaya koyduk. Bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bundan sonra ilk 11 fırsatını kaçırmayacağıma inanıyorum" dedi.


Oyuna sonradan girip maçın skoronu tayin eden golü kaydeden Eskişehirsporlu Bülent Ertuğrul ise "Bizim açımızdan çok önemli bir maçtı. Takım olarak oyunun başından sonuna kadar isteyen, coşkulu oynayan bizdik. Oyunun kontrolü tamamen bizdeydi. Daha farklı da kazanabilirdik ama 3 puan aldığımız için çok mutluyuz. İnşallah Samsun'dan da puanlarla döneriz diye düşünüyorum" diye konuştu.


KALECİ OĞUZHAN: SOYUNMA ODASI MORG GİBİ

Basın toplantısına İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un Teknik Direktörü Arif Erdem katılmadı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un kalecisi Oğuzhan, "Soyunma odasına girdik, buz gibi soyunma odası. Minyatür bir tane ısıtıcı var. Soyunma odaları morg gibi. Su yok, maç bitti, duş alacağız, duş alamıyoruz. Ben 3 yıldır buraya geliyorum, 3 yıldır aynı şey. Geliyoruz su yok. Hep dondu deniliyor. Bu bizim sorunumuz olmadığını düşünüyorum. Sahaya çıkıyorsunuz, futbol oynamak mümkün değil. Bu maçı buraya verenler 1.5 saat yürümeye kalksa duramazlar. Metin arkadaşımız sakatlandı. Bunun hesabını kim verecek, hiç kimse. Maç bitti yenildik, gidiyoruz. Eskişehirspor'u da tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum" diye konuştu.,


İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu Holmen de "Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Hiçbir mağlubiyetten sonra bu kadar hayal kırıklığı hissetmemiştim. Burada futbol oynamak imkansızdı. Rakip takım sahayı iyi bildikleri için özel ayakkabılarla oynadılar. Belki o yüzden ayakta durdular. Maçtan sonra gördüğümüz sahne de çok kötüydü. Duş alacak sıcak suyumuz bile yoktu. Söylenecek bir şey yok diye düşünüyorum. Bu kadar amatörce yaklaşımı ilk defa görüyorum" dedi.